10 lucruri esenţiale pentru „proaspăta” mamă

Înainte şi după ce am născut, am cumpărat o tonă de lucruri. Nu ştiam exact de ce o să am nevoie, apoi m-am trezit că îmi trebuie altele şi tot aşa. Ideea e că unele dintre produsele achiziţionate m-au ajutat enorm şi chiar dacă pe unele le-am folosit puţin timp, le-aş cumpăra din nou, fără să clipesc. Iată top 10-le meu.

* Măsuţa de înfăşat/schimbat scutece/îmbrăcat. E vis, deşi îmi părea un moft, mai ales că are viaţă scurtă, de câteva luni, din cauză de plod care începe să mişune. Eu am luat una care se aşeza direct pe pătuţ şi nu vă spun ce fericire i-a provocat spatelui meu cât timp am folosit-o. Şi ce dezamăgire când am fost nevoită să o scot din circuit.

* Rămânem în acelaşi registru şi vă spun că pătuţul de lemn e sfânt. Pentru copil şi pentru voi. El doarme pe o saltea potrivită şi în siguranţă. Voi nu crăpaţi de inimă dacă vă răsuciţi brusc în somn şi nici spatele nu crapă din cauza vreunei poziţii chircite, tocmai de teamă să nu striviţi copilul. Dacă sunteţi adepţii co-sleeping-ului, se dă jos o laterală, lipiţi paturile şi aţi rezolvat problema. Eu, odată cu patul am luat şi o laterală mică, cu care am înlocuit-o pe cea mare când copilul a început antrenamentele la 100cm garduri.

* Încălzitorul de biberoane. Altă minunăţie, pe care am folosit-o preţ de vreo 2 ani. Laşi biberonul cu apă la temperatura minimă iar când copilul urlă isteric, doar pui formula şi amesteci, fără să îţi mai faci griji că e prea rece sau prea fierbinte. Singura grijă e să înfiletezi tetina înainte să începi să amesteci. Partea la fel de bună e ca poţi încălzi la el şi mâncarea, după ce începeţi diversificarea.

* Scutecele din finet. Ştiţi deja cât de turbate sunt mamele în primele luni, când vine vorba de curăţenia din jurul copilului. Scutecele astea sunt perfecte pentru orice. Pentru înfăşat, dacă sunteţi adeptele stilului. Pentru pus pe hainele musafirilor care ţin morţiş să ia bebelul în braţe. Pentru aşezat copilul pe ceva curat, oriunde v-aţi afla. Pentru pus în cadă, ca să nu alunece când îl spălaţi. Pentru acoperit salteaua de înfăşat, ca să nu-i fie rece. Pentru curăţat voma de pe bluza abia îmbrăcată. Merg şi pentru şters praful când nu vă mai sunt altfel de folos.

* Balansoarul electric, pentru copii… electrici. Pe fiică-mea, când o aşezai la orizontală, ziceai că o muşcă 7 balauri în acelaşi timp. Aşa că invenţia asta a fost singura care le dădea braţelor mele timp să îşi revină. Vibraţiile nu au fost apreciate dar scaunul în sine şi jucăriile ataşate şi-au făcut treaba din plin.

* Proiectorul cu muzică şi umbreluţă. Ideal pentru bebeluşii care nu dau doi bani pe somn. Nici pe al lor, nici pe al tău. Luni de zile fie-mea a adormit doar pe sunetele şi cântecele acestui aparat. Apoi o distrau maxim jucăriile ataşate şi proiecţiile. L-am scos din uz când m-am temut că şi la 20 de ani va adormi tot cu muzica de la proiector.

* Tot printre minunăţiile de adormit copii, mai ales bebeluşi plini de colici, este şi banalul foehn. Şi e gratis, căci sigur aveţi deja unul prin casă. Când începeau crizele alea mari, porneam foehn-ul şi zgomotul lui era singurul care o liniştea. Apoi, ca să nu leşin de cald, am apelat la youtube şi ale lui zgomote albe.

* Scaunul de baie, crabul, cum îi spuneam noi datorită modelului, l-am regretat multă vreme. Perioada de câteva luni, de când a stat bine în fund şi până a început să se ridice în picioare, cu el cu tot, a fost cea mai relaxantă. O puteai lăsa în cadă fără nicio grijă. Bine, acum nu vă imaginaţi că vă puteţi duce să beţi o cafea în timp ce copilul se spală singur.

* Sistemul de supraveghere cu padele de monitorizare a respiraţiei a fost obsesia mea. Eram atât de paranoică, nu cumva să se sufoce copilul în somn. Iar acest aparat mi-a adus liniştea. Plus că mă puteam duce să spăl vasele sau să fac un duş fără să mă stresez că se trezeşte şi plânge până la epuizare.

* Suzeta. Da, acel obiect atât de blamat, inclusiv de mine, până în prima noapte în 3 acasă. Când urla neconsolată şi singurul lucru care avea efect era suzeta, am înţeles cu adevărat importanţa ei. Bonus, a fost mai uşor de scos decât degetul, dacă l-ar fi folosit pe el pe post de calmant.

Aceste lucruri mi-au făcut viaţa de „proaspătă” şi exasperată mamă ceva mai uşoară. Staţi pe aproape, căci pregătesc şi lista cu inutilităţi.

Add A Comment