Ce presupune un atelier de bricolaj pentru copii şi ce le aduce

0

Eu am fost mereu genul de om cu 2 mâini stângi şi alea, deloc talentate. Cum undeva tot trebuiau să se ducă creativitatea şi manualitatea, a luat copila tot. Se pricepe şi la desen şi la pictură, se pricepe şi la montat şi demontat lucruri prin casă – nu cred că avea 4 ani când a demontat yala de la uşa de la balcon, iar în magazinele de mobilă şi de bricolaj e mai fericită decât în cele de dulciuri. Şi primii săi bani tot în felul acesta i-a câştigat, făcând şi vânzând origami. Nu e de mirare că atunci când am primit invitaţia de a participa la un atelier DIY, la MAM Bricolaj, nici nu m-a lăsat să respir, nici să zic că aş avea altele de făcut în timpul acela.

Mi-a explicat foarte ferm că nu-i pot lua o asemenea bucurie, aşa că într-o însorită după-amiază ne-am pornit către magazinul unde era programat atelierul. Acum, spre ruşinea mea, habar nu aveam că era unul relativ aproape de zona în care locuiesc. Aveam impresia că e tocmai în partea cealaltă a Bucureştiului şi mi se părea peste mână să merg tocmai acolo. Aş zice că în felul acesta am împuşcat 2 iepuri dintr-o dată.

Odată intrate în magazin a luat a mea la scotocit toate raioanele, ca să ştie ce să pună în coş. Doar nu era să batem drumul doar pentru atelier, trebuia să rezolvăm şi cumpărăturile necesare. A văzut-o apoi pe Gabi Ralea, gazda atelierului, motiv numai bun să-i povestească despre pasiunea ei pentru designul interior şi faptul că asta este una dintre meseriile pe care şi le doreşte să le facă atunci când va creşte. S-au aşezat la poveşti de eram aproape convinsă că nu mai apucă femeia să-şi ţină atelierul de câte are a mea să-i spună şi să o întrebe.

Până la urmă s-au aşezat cu toţii la mese, iar Gabi a dezvăluit şi surpriza. Aveau de făcut o tavă şi un joc de X şi 0 personalizat. Au şlefuit, au vopsit, au montat mânere, a mea a cerut şi-o bormaşină, dar i s-a explicat delicat că nu are nevoie acum de una. S-a consolat cu a-şi personaliza cuburile astfel încât să fie sigură că va ieşi în evidenţă.

Apoi am mai dat o tură prin magazin, nu cumva să fi uitat ceva ce aveam neapărat nevoie. Şi noi avem mereu nevoie de câte ceva având în vedere că fie-mea schimbă mobila şi decoraţiunile prin casă mai des decât îmi spăl eu maşina.

Acum, dacă tot am ajuns acolo, am zis să aflu şi eu mai multe despre această companie, având în vedere că ştiam doar că este una românească sută la sută. Şi am aflat că este pusă pe picioare de Cristian Găvan care, după 26 de ani petrecuţi în producţia de mobilă, a venit cu un concept nou pe piaţă, un magazin aflat la graniţa dintre fabricarea mobilei şi bricolaj. Ce înseamnă asta, mai exact? Că fiecare dintre noi poate participa activ la construcţia propriului mobilier, la fel ca atunci când realizezi mobila pe comandă, dar la un preţ cu mult mai prietenos. Găseşti aici materialele necesare, dar şi un consultant care te ajută cu proiectarea ei.

Primul magazin MAM Bricolaj din Bucureşti a fost deschis în aprilie 2011, iar în prezent sunt 3 fizice, dar şi unul online, în caz că vrei să comanzi stând comod pe fotoliu. Deşi, dacă o întrebi pe fiică-mea, plăcerea stă tocmai în plimbatul printre rafturi şi scotocitul printre produse. 😊

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here