Festivalul Științelor, pentru copii care nu cred că tot ce zboară se mănâncă

Pentru că nu cred în poveşti de adormit minţile copiilor, fiică-mea, la onorabila vârstă de 3 ani şi jumătate, ştie că pe bebeluşi nu îi aduce barza, ştie şi că Moş Crăciun e un personaj simpatic(e liber la dat cu pietre), că pământul e rotund, se învârte în jurul soarelui şi că acesta este motivul pentru care avem zi şi noapte. Practic, încercăm să îi explicăm pe înţelesul ei cam orice nedumerire are. Şi are muuulte! Noroc că avem internetul la dispoziţie, că mai învăţăm şi noi una-alta.

În aceste condiţii, ni se pare firesc să vă spunem ce credem noi că se potriveşte copiilor şi părinţilor care înţeleg că poveştile sunt făcute să ne stimuleze imaginaţia dar şi că trebuie să rămânem ancoraţi în realitate. Iar Bucharest Science Festival este unul dintre cele mai interesante evenimente pentru curioşii mici şi mari.

Ce înseamnă de fapt acest festival? Ajuns la a patra ediţie, până acum cei care au participat au aflat despre apariţia şi evoluţia umană, despre colonizare şi descoperirile făcute de semenii noştri. Acum, organizatorii vor să ne îndreptăm privirea către viitor şi ne propun să ne gândim la colonizarea planetei Marte şi tot ce ar presupune asta: sisteme noi de transport spaţial, înfiinţarea şi gestionarea unui nou ecosistem. Vom afla mai multe şi despre cum putem proteja planeta pe care trăim, despre alimente şi beneficiile lor. Chimie, ecologie, nimic nu lipseşte din program. Vreme de cinci zile, din 28 septembrie până în 2 octombrie, vor fi aproape 100 de evenimente(expoziţii de fizică, istorie, chimie, arheologie; experimente în laboratoare; demonstraţii; dezbateri; vernisaje) în peste 10 locuri din capitală. Găsiţi întreg programul, pentru fiecare zi de festival, aici.

bsf

Iar pentru cei care nu ajung în Bucureşti, există două alternative la fel de interesante: Zilele ştiinţei organizate la Râşnov şi la Adjud, în Vrancea.

 

Add A Comment