Păstrăv cu legume coapte

Cred că atunci când ai copii, mâncărurile simple sunt cele mai eficiente. Este cunoscut faptul că dacă aloci prea mult timp pentru un fel de mâncare, cei mai mulţi dintre pitici vor face nazuri pe măsură. Iar eu recunosc că mă orientez şi în funcţie de preferinţe, ca să nu mă umplu şi de spume după ce mă umplu de fum.

pastrav crud

Păstrăvul este pe placul piticei, aşa că mă folosesc de el cât pot de des. De data asta l-am stropit cu un pic de lămâie, i-am pus câţiva stropi de sare şi piper, apoi l-am uns cu nişte unt amestecat cu usturoi pisat, i-am mai pus nişte unt deasupra şi l-am aruncat în cuptor pentru vreo 15-20 de minute. O minunăţie a ieşit.

pastrav copt

Garnitura a fost ceva mai complicată de această dată, dar a meritat fiecare bucăţică. Am pus într-o tavă, de fapt în două, ce-am avut prin casă: un dovlecel, nişte ciuperci, vreo doi morcovi, un ardei gras şi un praz(tăiate ca în imagini) şi le-am băgat la cuptorul încins la 200 de grade. După o jumătate de oră le-am întors, ca să se perpelească şi pe cealaltă parte.

legume1legume2

Apoi am pus într-un wok, la încins, un pic de ulei de măsline peste care am aruncat sare, piper şi boia, apoi un căţel de usturoi tăiat feliuţe şi un pahar cu apă. După ce a început să fiarbă totul, am aruncat şi legumele coapte peste, cât să ia gustul sosului. Apoi am mâncat până n-a mai rămas nici urmă de legumă sau peşte.

Add A Comment