Taberele pe vremea mea şi taberele pentru copilul meu
Eu, când îmi aduc aminte de vremurile copilăriei, primul gând la tabere mi se duce. Aveam 6 ani când am plecat prima dată departe de ai mei şi în primă fază am crezut că lumea mea s-a sfârşit. Apoi m-am prins ce distracţie e pe capul meu şi cum pot să fentez profesorii, pentru ca distracţia să fie şi mai mare. Sigur, cam aia era tot ce însemna o tabără pe vremea mea, asta dacă nu vreţi să vă povestesc despre condiţiile de cazare şi mâncare. Acolo nu era nicio distracţie, dar pe vremea aia reuşeam cumva să trec peste. Acum nici nu vreau să mă gândesc cum aş reacţiona dacă aş afla că fata mea ar putea ajunge într-o asemenea tabără, cu 20 de paturi în cameră, gândaci pe post de animale de companie şi alimente dubioase. Așa că am început deja să arunc un ochi sau chiar mai mulţi peste oferte. Şi vai, cât de rău îmi pare că nu sunt din nou copil, să am şi eu astfel de oportunităţi! Şi vai, cât mă bucur că poate beneficia fiică-mea de ele! Sigur, nu acum, când nu stă mai mult de 10 ore departe de mine, dar poate într-un viitor, poate unul apropiat. 😊 Când, cel mai probabil, eu îmi voi frânge mâinile şi mi se vor înnoda lacrimile în barbă iar ea se va întreba de ce i-a luat atât de mult să se desprindă de cuib.
Şi trecând peste emoțiile pe care le voi avea, cu siguranţă, vă spun că am descoperit la IntegralEdu nişte oferte de mi-o iau gândurile şi inima razna de încântare. Vreo 300 de tabere, mai precis, toate de limbi străine, în peste 15 ţări. Dar s-o luăm uşor, să înţelegem despre ce e vorba!
Găsim tabere recreative, care includ 20 de ore de limbă străină(de la engleză, franceză şi germană la rusă, chineză sau olandeză) pe săptămână iar în rest tot felul de plimbări şi activităţi, potrivite vârstelor participanţilor.
Există tabere mixte unde, pe lângă cele 20 de ore de limbă străină săptămânale mai aveţi şi 20 de ore de sport(fotbal, echitaţie, tenis, dans, golf, baschet) sau activităţi specializate(jurnalism, fotografie, teatru, muzică), toate sub atenta îndrumare a unui antrenor profesionist.
Taberele academice sunt dedicate celor care vor să obţină o certificare lingvistică, celor care vor să studieze mai mult anumite materii de gimnaziu sau liceu dar şi celor care vor să se pregătească pentru admiterea la o universitate de top.
Taberele tematice/vocaţionale mie mi se par extrem de importante pentru toţi copiii care vor să îşi dezvolte abilităţile într-un domeniu. Practic, aici cursurile se concentrează pe dezvoltarea talentelor şi competenţelor participanţilor, care au de ales de la ore de leadership, oratorie şi dezbatere la artă cinematografică, de la jurnalism şi fotografie la artă şi design, de la balet la medicină sau de la business la sport.
Iar pentru cei care nu pot sau nu vor să îşi lase copiii singuri, există varianta de Vacanţă în familie(Day Camp), unde cei mici(de la 3 ani în sus) au ocazia să înveţe o limbă străină de la profesori nativi în timp ce voi vă bucuraţi de peisajele de vis din zonă. Aceasta pare acum o opţiune potrivită pentru noi.
Vă las acum să urmăriţi mărturiile unora care le-au testat deja.
Dacă printre voi sunt copii sau părinţi ai căror copii au fost deja în astfel de tabere, ne-ar plăcea să ne povestiţi experiențele voastre.
sursa foto: http://www.edutabere.ro/
Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.
Add A Comment