Tartă cu spanac, leurdă şi mentă

Dacă v-aţi hotărât că nu mai puteţi fără să încercaţi tarta cu leurdă şi mentă, daţi muzica mai tare, deschideţi geamul ca să afle toţi vecinii ce se întâmplă la voi în bucătărie, puneţi 2 linguri de ulei la încins şi trântiţi peste el, fără milă, ceapa şi spanacul tocate mărunt.

0

Când îţi dă mama spanac, ce să faci? Tartă faci. Tartă cu spanac, leurdă şi mentă faci, că nu ţi-a dat doar spanac, iar leurdă mai rămăsese de la plimbarea de zilele trecute, prin pădure.

Acestea fiind spuse, las mai jos ingredientele şi gramajul, din ochi, că n-am ştiut ce minunăţie o să iasă şi c-o să vreau să vă povestesc şi vouă despre ea.

400g spanac (merge şi mai mult, dacă vă place mult verde)
3 cepe verzi, bine crescute
O legătură zdravănă de leurdă, cam cât încape într-un pumn, nu cât zic femeile alea de la piaţă că ar fi o legătură
O legătură zdravănă de pătrunjel, cu aceleaşi specificaţii ca mai sus
O mână generoasă de frunze de mentă
4 ouă
200g brânză – merge şi mai mult un pic
100g unt topit
100ml smântână pentru gătit
Foi de plăcintă

Acum, dacă v-aţi hotărât că nu mai puteţi fără să încercaţi tarta cu leurdă şi mentă, daţi muzica mai tare, deschideţi geamul ca să afle toţi vecinii ce se întâmplă la voi în bucătărie, puneţi 2 linguri de ulei la încins şi trântiţi peste el, fără milă, ceapa şi spanacul tocate mărunt. Peste câteva minute împrieteniţi-le cu leurda, pătrunjelul şi menta, tocate şi ele în acelaşi stil.

Până se călesc ele, duceţi 2 dintre ouă pe calea cea bună, păcăliţi-le că le faceţi omletă, aruncaţi brânza rasă peste ele şi apoi amestecaţi-le cu poftă cu frunzele de mai sus şi nişte piper proaspăt măcinat.

Dacă n-aţi dezgheţat până acum foile de plăcintă e un moment numai bun să boscorodiţi/înjuraţi cu poftă şi să luaţi o pauză de-o juma de oră, până se înmoaie situaţia. Pardon, foile. Dacă aţi fost prevăzători, luaţi 2 dintre ele, ungeţi-le cu untul topit aşa cum vă daţi cu cremă vara, la soare, puneţi 2 linguri din amestecul de frunze, ouă şi brânză, faceţi-le sul şi aşezaţi-le cu mai mult sau mai puţină grijă într-o tavă cu margini mai înalte. Continuaţi aşa până rămâneţi fără umplutură. Peste clătitele de ocazie turnaţi smântâna amestecată cu celelate 2, bătute de soartă şi furculiţă şi trântiţi-le în cuptorul încins la 180 de grade, preţ de vreo 40 de minute.

La final, dacă nu v-aţi făcut damblaua de verde, mâncaţi alături de o salată verde stropită cu sare, ulei de măsline şi lămâie.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here