
În vizită la Moara de hârtie – Satul meşteşugurilor
Sunt weekenduri în care nu-mi văd capul de treabă, sunt altele în care abia mă târăsc prin casă, dar cele mai multe le organizez în aşa fel încât să o duc pe fiică-mea să vadă locuri noi, să descopere, să se distreze, dar şi să înveţe ceva în plus.
Aşa am ajuns într-o sâmbătă la 30 de kilometri de Bucureşti, la Comana, dar nu în zona celebră de promenadă, ci la 3 minute de mers cu maşina în direcţia opusă, la Moara de hârtie.
Le urmăream de ceva vreme activitatea, dar nu mă aşteptam să fie atât de interesant, atât pentru pici, cât şi pentru adulţi. Şi ştiţi vorba aceea – omul sfinţeşte locul – aşa este şi aici, am întâlnit numai oameni plini de energie şi voie-bună, dispuşi să îţi explice şi să îţi arate cât vrei tu să afli şi poate un pic mai mult.
Vizita noastră a început în atelierul în care se produce hârtia de mână, am vizitat legătoria de carte şi tiparul manual. Nu ştiu dacă la mine era vorba de defect profesional (tind să cred că nu, având în vedere că şi restul vizitatorilor erau fascinaţi), dar tare bine m-am simţit printre maşinăriile acelea vechi, trăind puţin începuturile tiparului. Mă aşteptam ca Diana să se plictisească de atâtea explicaţii. M-am înşelat teribil. Întrebările ei au curs una după alta, iar faptul că a primit mereu răspuns a încurajat-o să vrea să vadă şi să afle şi mai multe.
Am trecut apoi în Satul meşteşugurilor, unde în căsuţe construite din chirpici şi paiantă am descoperit meşteşuguri de odinioară: împletitul papurii, ţesut, olărit, fierărit, lucru în lemn.
Sigur că Diana nu a ratat ocazia să testeze şi a participat la câteva ateliere. Bonus, a ascultat şi poezii şi poveşti transmise de la o generaţie la alta.
Aflaţi mai multe despre povestea Morii de hârtie din materialul de mai jos, unde ne-am dat şi noi cu părerea, dacă tot eram prin zonă.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/satul-unde-poti-invata-meserii-de-odinioara-986502
Şi nu doar că vă recomand să mergeţi, să-i vizitaţi, dar vă sfătuiesc să le urmăriţi şi pagina de Facebook. Aşa vă asiguraţi că nu rataţi activităţile minunate pe care le programează constant.
Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.
Add A Comment