Tu cum descoperi ce este cu adevărat important pentru tine?

A fost o vreme când cel mai important lucru pentru mine era să fiu pe primul loc.

A fost o vreme când cel mai important lucru era să am prieteni.

Apoi mi-am dorit să plec de acasă și să îmi câștig independența.

Mi-am dorit să fiu iubită.

Mi-am dorit să iubesc.

Când am descoperit un nodul suspect mi-am dorit să fiu sănătoasă.

Mi-am dorit să am succes.

Apoi am vrut să am bani.

Au fost multe lucruri pe care mi le-am dorit, care într-un anumit moment al vieții mele au contat mai mult decât orice.

Când am rămas însărcinată nimic altceva nu a mai contat decât să am un copil sănătos.

Când am aflat că fiică-mea e sănătoasă, mi-am dorit să fie fericită. Și de mai bine de 5 ani viața mea se învârte în jurul ei. Așa că atunci când am fost întrebată care este cu adevărat cel mai important lucru pentru mine, răspunsul mi s-a părut evident: copilul meu.

Și așa și este într-o oarecare măsură.

Un experiment extrem de interesant, la care am participat aseară, mi-a scos la iveală altceva, un ceva pe care îl bănuiam și nu prea, îl simțeam și parcă totuși, nu.

Trupa de teatru senzorial invitată la lansarea Bibliotecii de Esențe Silva ne-a invitat, la rândul ei, să ne punem căști audio, mască de somn și să ne lăsăm purtați într-o poveste. O poveste a fiecăruia și totuși a tuturor, bazată pe toate celelalte simțuri, mai puțin pe văz. Și știți de ce? Pentru că deși ni se pare că ochii ne ajută să vedem și să înțelegem lucrurile mai bine, tocmai ei sunt cei care ne păcălesc.

 

La capătul celor câteva minute am înțeles că acum, cel mai important lucru sunt eu. Că am nevoie ca eu să fiu bine. Doar așa pot să fac și să transmit binele mai departe.

Nu vă imaginați că am intrat brusc într-un proces revoluționar și că îmi voi schimba viața în mod radical. Nici nu știu dacă voi face vreo schimbare în acest moment sau dacă vreau să o fac. Știu doar că eu nu m-am uitat pe mine definitiv. Și că eu îmi voi oferi mai mult din ceea ce am nevoie la un moment dat.

Fie că îmi doresc să urc pe munte.

Sau să stau culcată pe spate, în iarbă, privind la stele.

Sau să dansez o noapte întreagă până nu-mi mai simt picioarele.

Sau doar să zac pe fotoliu, cu un pahar cu vin în brațe și să plâng în hohote la un film ireal de siropos.

Da, cumva, visele mele în această perioadă nu mai au legătură cu materialul, cu reușitele și cu topurile. Visele mele sunt cu mult mai simple și mai aproape de natural. Nu spun că e bine. Nu spun că e rău. Spun că e un sentiment senzațional să descoperi ce contează cu adevărat pentru tine într-un anumit moment și să nu-l lași să dispară în neant.

Acum, să vă povestesc puțin și despre această Bibliotecă de Esențe lansată aseară, căci este unul dintre cele mai drăguțe proiecte pe care le-am văzut în ultima vreme. Timp de 6 săptămâni, Silva în parteneriat cu Librăriile Cărturești, transformă etajul 2 al Cărturești Carusel într-un spațiu în care suntem îndemnați să ne acordăm câteva momente doar nouă, să ne gândim la ceea ce este important cu adevărat pentru noi. Fie că mergeți acolo la atelierele de storytelling ținute de minunat de talentatul Iulian Tănase(nu știu ce a fost în capul meu de nu m-am înscris și eu), la cele de fotografie sau gătit, sau pur și simplu ca să citiți din colecția de 30 de titluri recomandate de Iulian Tănase, Răzvan Exarhu și Laura Câlțea, este locul potrivit pentru mesajul organizatorilor: #SurprindeEsența.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment