2 mâncăruri în 2 timpi şi 3 mişcări
V-aţi prins deja! Îmi place să fac mâncăruri rapide, care să poată fi consumate şi calde şi reci, dimineaţa, la prânz sau seara, după cheful omului, mai ales al copilului. Iar un chec aperitiv e bine primit în orice perioadă a anului, mai ales că nu e nici pretenţios de făcut şi se poate realiza cu ce ai la momentul respectiv prin casă. De această dată am ras aproximativ 150g de caşcaval, l-am asezonat cu un ardei căpiat baban, de la mama din grădină, tăiat cubuleţe, vreo 150g de măsline de 3 feluri, căci atâtea aveam prin frigider şi vreo 200g de ciuperci, tăiate şi ele cubuleţe. Am trântit peste ele 4 gălbenuşuri, 4 linguri pline cu făină, o jumătate de plic de praf de copt şi nişte piper. Eu nu pun sare, căci mi se pare suficientă cea din caşcaval. Albuşurile bătute spumă le încorporăm cu grijă în compoziţie şi dăm totul la cuptor, la 180 de grade, pentru vreo 35 de minute. Eu am împărţit totul în 2 forme de chec şi au ieşit o minunăţie.
Şi pentru că fie-mea a fost absolut drăguţă, am apucat să fac şi o supă-cremă de dovlecei.
Add A Comment