Femei la cratiţă

Care este scopul femeii pe pământ? Mă rog, pe pământul României? Evident, să stea la cratiţă. Să facă copii. Să spele. Să facă curăţenie. Să facă mâncare… obligatoriu bună. Să primească musafirii cu zâmbetul pe buze şi să îi omenească. Cunoaşteţi tiparul. Credeaţi că nu mai e valabil? Greşit! Dacă unele mai au bărbaţi care se mai împiedică şi mai spală o farfurie, bagă rufele în maşina de spălat sau gătesc, pentru celelalte lucrurile sunt teribil de complicate.
În ciuda aparenţelor, sunt foarte mulţi bărbaţi care trăiesc după normele de acum 500 de ani. Replica mea preferată, atunci când doamna îi cere ajutorul, este:
– Dragă, dar abia am venit de la serviciu. Sunt frânt de oboseală.
Hmm. Şi noi om sta toată ziua cu picioarele pe pernă, te pomeneşti.
Apoi vine următorul text:
– Fiecare cu treaba lui. Eu car cumpărăturile, repar când e ceva de reparat. Fac treburile de bărbat.
Aşa e! E al dracului de greu să bat un cui, să chem un instalator să repare ţeava spartă sau să îmi duc maşina în service. Mult mai dificil decât să gatesc, să calc etc.
Dragii mei, muncile casnice nu au nicio legatură cu cantitatea de estrogen sau testosteron deţinută. Au legătura cu bunul simţ. Faci murdar, faci şi curat. Îţi place să mănânci, mai şi găteşti. Şi nu, noi, femeile, nu ne naştem ştiind aceste lucruri. Le învăţăm, aşa cum puteţi să faceţi şi voi.
Să strângi în urma ta nu este o concesie pe care o faci femeii de lângă tine. Este un lucru normal. Şi un semn de respect. În plus de asta, dacă o ajuţi, ai mai multe şanse să fie zâmbitoare seara. Şi poate nu o mai doare nici capul. 🙂

sursa foto: www.rocknrollbride.com

Add A Comment