Iubesc să fiu copil

Ne uităm la copiii noştri şi ne minunăm de cât de frumoşi, deştepţi, veseli sunt. Orice descoperire a lor este motiv de mândrie pentru noi. Orice reuşită a lor ne trimite în al nouălea cer. Iar ei sorb fiecare zâmbet al nostru, fiecare privire drăgăstoasă şi fiecare laudă.

Există însă copii care nu ştiu cum e să fie centrul universului cuiva. Sunt copii pentru care un zâmbet sau o mână întinsă din partea cuiva înseamnă mai mult decât ne-am putea noi imagina. Sunt copiii din centrele de plasament iar pentru ei putem întinde şi noi o mână de ajutor acum, de ziua lor, de 1 iunie.

Asociaţia „Hai să Ajutăm”, în colaborare cu cinci centre umanitare, organizează unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale cu scop caritabil, pentru a oferi o şansă la educaţie pentru toţi copiii.

Evenimentul va avea loc în data de 28 mai pe scena Conservatorului şi va cuprinde piesa de teatru “Iubesc să fiu copil”.

Întregul spectacol conţine momente de dans, o fuziune între dansurile tradiţionale thailandeze, indiene şi româneşti cu lumea piticilor din Albă ca Zăpada şi elemente surpriză, printre care şi pictură pe faţă pentru spectatorii cei mici, realizate chiar de micii artişti ai fundaţiilor umanitare costumaţi în personajele din poveste!

Accesul la spectacol se face în baza unei donaţii de 35 de lei iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru a le oferi copiilor din centrele de plasament experienţa unor excursii în afara Bucureştiului, un sprijin pentru dreptul la cultură, de care fiecare copil trebuie să se bucure.

Piesa de teatru este o călătorie pe tărâmul fanteziei, ce reuşeşte să redea celor mari şi celor mici bucuria de a trăi şi credinţa într-un viitor mai bun pentru toţi! Este vorba despre povestea unui copil pentru care viaţa îşi pierde sensul în urma unui accident la schi ce l-a lăsat cu inabilitatea de a merge. Un vis îl poartă însă pe meleagurile personajelor de poveste în care binele învinge întotdeauna: “Am visat viaţa! Voi munci pentru a merge din nou!”

Momentele artistice sunt organizate de asociaţia „Hai să Ajutăm” împreună cu centrele de plasament Mia”s Children, The Door, Viaţa şi Lumina, Metropolis şi Sf. Măcrina. Coordonatoarea proiectului, Laura Doliş, urmăreşte fiecare pas al celor mici pentru a îi ajuta să îşi dezvolte şi exprime talentul: „Vrem să schimbăm modul în care oamenii privesc copiii orfani şi să creăm noi oportunităţi pentru aceştia”.

Aşa că ia-i pe cei mici de mână şi vino la Conservator pe 28 mai, orele 18:00 pentru a lua parte la evenimentul dedicat Zilei Copilului şi a le oferi copiilor din centrele de plasament o şansă reală la educaţie!

Biletele sunt puse la dispoziție de coordonatorii proiectului, iar rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0745.793.046 (Laura).

Mai multe detalii despre spectacol găsiţi şi aici.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment