Pulpe de raţă pe pat de legume
Cum de pui m-am cam plictisit, de vită şi porc nu aveam chef şi nici curcanul nu părea o idee acceptabilă la acel moment, am decis în week-end să fac ceva cu raţă. Nu pe varză, ci pe tot felul de altfel de legume. Am aruncat în tavă ciuperci, dovlecel, ardei gras, o ceapă şi niscaiva căţei de usturoi, tăiate toate cum mi-a venit la îndemână. Am luat două pulpe arătoase de raţă, le-am crestat uşor, foarte uşor şi le-a pus peste legume. Am dat peste cu nişte sare, am pus ceva ulei de măsline şi am pus apă în tavă, cât să poată să se facă legumele. Am acoperit totul cu o folie de aluminiu şi am dat la cuptor, la 190 de grade, timp de o oră. Am scos folia şi am mai lăsat o jumătate de oră în cuptor, să se rumenească bine carnea.
Hai, să vă aud acum că nu e gustoasă mâncarea sănătoasă!
Add A Comment