Când drumul e greu, ce alegi?

Nu există om care să nu aibă parte de suişuri, dar mai ales de coborâşuri. Cu primele te obişnuiesti repede. Celelalte sunt însă de multe ori greu de suportat. Mai ales dacă sunt prea multe şi prea abrupte. Există însă câteva mici trucuri care să te ajute să supravieţuieşti unor momente grele. Nu e o reţetă bătută în cuie. Dar poate fi de ajutor.

Aşa da:
– O cafea în oras cu fetele face minuni la timpul potrivit. Cu condiţia ca fetele să nu fie şi ele depresive şi să considere că sunt mai nenorocite decât tine.
– O sesiune de shopping, chiar dacă portofelul nu arată tocmai ofertant, îţi poate aduce un mic zâmbet pe faţă.
– Plângi dacă asta simţi nevoia să faci. Nu e nimic rău în a te răcori puţin.
– Pune-ţi o melodie sau mai multe preferate, dă muzica la maximum şi lasă-te în voia ei. Dar să nu fie cântece romantice, lente, că nu faci decât să îşi accentuezi starea deplorabilă.
– O plimbare în natură e excelentă pentru psihic. Şi fizic, de ce nu?

Aşa nu:
– Nu încerca să îţi ascunzi sentimentele. Să te faci că nu există nu înseamnă că problema va trece mai repede, ci doar că va exploda mai târziu.
– Alcoolul, drogurile sau casual sex nu te vor face să te simţi mai bine. Sunt doar metode de a evita confruntarea cu realitatea.
– Nu te îmbuiba cu prăjituri, ciocolată, cartofi prăjiţi şi alte lucruri asemănătoare. Corpul tău nu a greşit cu nimic ca să merite un asemenea tratament. Plus că ulterior tot tu vei plânge.
– Nu te închide în casă. Oamenii nu sunt toţi la fel şi poţi avea şi surprize plăcute.

Voi ce metode aveţi să depăşiţi momentele grele?

Add A Comment