Gustările care se termină înainte să se răcească
Fie-mea are un fix. De fapt mai multe, că seamănă cu mine, dar acum vă povestesc doar despre unul dintre ele. Deci, revenind, în fiecare după-amiază când mă duc să o ridic de la grădiniţă, trebuie să am la mine suc de portocale. Nu am, mai bine mă ascund în gaură de şarpe, că oricum scăpare nu am dar măcar mai amân un pic tragedia. Pe lângă suc, e bine să am şi ceva de ros. Nu un os, dar un biscuite, o sărăţea, un fruct e bine-venit. Cum nu mă topesc după produsele din comerţ, seara ajung, invariabil, în bucătărie. Şi cum demult mă bătea gândul să
încerc o reţetă văzută cândva în Cretacic, la o emisiune culinară, am zis că i-a venit timpul. Şi aşa m-am apucat de pogăcele cu brânză şi caşcaval. Am făcut mai întâi o maia pe care am trântit-o peste vreo 350g de făină. Au urmat-o vreo 80ml de lapte, 50 ml de ulei, un gălbenuş şi vreo 200g de brânză şi caşcaval rase. Amestecaţi totul bine apoi puneţi aluatul la crescut. Vreo oră e de ajuns, timp suficient să împăcaţi copilul care tropăie nervos pe lângă voi. Reveniţi în bucătărie cu forţe proaspete şi copilul printre picioare şi vă apucaţi să întindeţi o foaie de vreun centimetru grosime. O împăturiţi de vreo 2 ori şi întindeţi iar. Şi mai împăturiţi o dată şi iar întindeţi. Apoi decupaţi cu un pahar cu gura mică câte cercuri vă lasă inima şi aluatul. Le puneţi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, le ungeţi cu un ou bătut zdravăn şi le mai lăsaţi vreo 10-15 minute, să îşi tragă sufletul. Le daţi apoi la cuptor preţ de vreo 20 de minute, timp în care mai jughiniţi un pic plodul. Ies nişte minunăţii din cuptor iar aici vine partea de survival. Să ţii copilul departe de pogăcele până se răcesc.
Add A Comment