CEO-ul de multinaţională care în timpul liber scrie cărţi pentru copii

Primul meu gând ar fi fost că un CEO de multinaţională nu are timp liber. Apoi aş fi zis că dacă totuşi are, şi-l petrece prin vacanţe exotice sau aventuri extreme, ca să compenseze munca intensă. Apoi l-am cunoscut pe Daniel Kearvell, un britanic ajuns la Bucureşti de mai bine de 5 ani, CEO DHL România şi am înţeles, din nou, că nu e bine să îţi creezi idei preconcepute despre nimeni şi nimic şi mai ales că oamenii cu adevărat importanţi sunt arareori subiect de tabloid.

Daniel a călătorit mult de-a lungul anilor. A muncit şi trăit în Rusia, Belgia, Dubai, Qatar iar apoi a ajuns la noi.

,,Iubesc România. Suntem aici de peste 5 ani și când am venit nu am știut la ce să ne așteptăm. E o țară frumoasă, poate cea mai frumoasă în care am stat. Oamenii sunt foarte amabili, vorbesc foarte bine engleză și sunt profesioniști. Sunt mândru să trăiesc aici și încerc să promovez România în rândul familiei și tuturor prietenilor pe care îi cunosc. Fiți mândri și voi pentru că aveți de ce și continuați să citiți, lectura este cheia către o altă lume.’’ – Daniel Kearvell, autor și Managing Director DHL România.

Daniel are o soţie superbă, rusoaică şi 2 fete minunate: Sofia, în vârstă de 5 ani şi Maya, de 7 ani. Maya este, de altfel, cea de la care a pornit incursiunea lui Daniel în lumea scriitorilor. Inspirat de prima lui născută a scris Maya the Mouse, o poveste în versuri despre diferenţe şi diversitate, despre faptul că aceste lucruri ne fac speciali şi puternici, că nu trebuie să fim ca ceilalţi doar din dorinţa de a ne integra şi că toleranţa ar trebuie să ne fie ghid în viaţă.

N-a fost uşor să scoată cartea la lumină, mai ales că a vrut ca totul să fie perfect, de la ilustraţii la pluşul ataşat, de la ambalaj la culori. Dar a ştiut exact ce şi de ce vrea să facă asta. Banii câştigaţi din vânzarea cărţii vor merge către organizaţia non-guvernamentală Te aud România, care luptă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor orfani şi celor dezavantajaţi, în special prin accesul la educaţie.

,,Suntem onorați că Te Aud România este organizația aleasă pentru acest proiect minunat. Înființată la finele lui 2014, Fundația Te Aud România dezvoltă programe educaționale pentru copiii dezavantajați ai României. În ultimii 3 ani am susținut peste 8000 de copii în peste 30 de proiecte proprii sau în parteneriat cu alte organizații. Comunitatea TAR nu ar exista fără proiecte precum Maya the Mouse. – Gabriela Popescu, Președinte Te Aud România.

Primii care s-au bucurat de povestea şoricelului Maya au fost elevi de la şcoala gimnazială Sfinţii Voievozi, din Bucureşti. Iar surprizele au fost de ambele părţi.

Daniel a fost impresionat de cât de bine vorbeau copiii limba engleză iar cei mici abia au aşteptat ocazia să-l ia la întrebări pe teme diverse: de la detalii despre ţările în care a trait până la teste legate de ţara noastră. Atât le-a trebuit puştilor, să audă că Daniel a fost în fiecare oraş din România şi l-au şi luat la verificat. L-au întrebat de Brăila, de Râmnicu Vâlcea sau de Cluj Napoca iar el le-a spus câte ceva de fiecare în parte.

Daniel spune că îşi doreşte tare mult să vândă toate cărţile publicate, pentru ca să se strângă cât mai mulţi bani pentru copiii ajutaţi de ONG-ul din Suceava. Şi speră să aibă timp şi pentru o a doua carte, inspirată de fiica lui cea mică, Sofia.

Maya the Mouse se găseşte în librării dar şi online, aici.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment