Chifteluţe greu de refuzat

Da, ştiu, pe căldura asta numai chef de gătit n-ai. Dar ce te faci cu copilul, că nu poţi să-i dai în fiecare seară fructe sau iaurt? Eu caut întotdeauna să fac ceva rapid, ca să nu leşin de căldură şi apoi de nervi, dacă îmi spune că nu îi place. Şi cum ştiu că nu prea dau greş cu combinaţiile de legume şi brânză, am ras vreo jumătate de kilogram de dovlecei, pe care i-am lăsat la scurs într-o sită. I-am amestecat apoi cu 100g de brânză, 2 ouă şi ar merge şi nişte mărar, dacă nu se strâmbă copilul când vede verde în faţa ochilor. Nişte piper, după gust, se mai potriveşte în compoziţie. Apoi legăm totul cu nişte făină. Aici mergeţi pe experienţă şi pe ce vedeţi în faţa ochilor. Intră câteva linguri. Modelăm apoi chiftelele şi le punem pe hârtie de copt, într-o tavă, la 180 de grade. După vreo 10-15 minute le răsucim, ca să se perpelească pe ambele părţi şi le mai lăsăm vreo 10 minute. Apoi, după ce se răcesc, începeţi să alergaţi copilul prin casă, să-l convingeţi să guste. În mod normal, după prima gură se opreşte şi mai cere.

Add A Comment