Imagini noi din grădiniţa groazei

Deja celebra Ioana Neagu, directoarea grădiniţei Flipper, aflată în libertate sub control judiciar pentru că judecătorii îi consideră vinovaţi pe părinţi, nicidecum pe această individă, a susţinut sus şi tare că imaginile cumplite în care ea apare lovind copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă sunt trucate. Azi au apărut imagini noi din grădiniţa groazei, care arată cum se desfăşurau zilele acolo şi ce îndurau acei copii clipă de clipă.

Pentru că am văzut imaginile neblurate şi pentru că am nevoie să mă descarc un pic, căci iar mi s-a urcat sângele la cap, am să vă povestesc punctual ce am remarcat eu acolo.

1. Toţi copiii sunt înţepeniţi pe scaune şi cum mişcă, cum directoarea se repede la ei.

2. În timp ce urlă la copila cu păr blond, ceilalţi par că nici nu mai respiră.

3. Când individa scoate brutal aceeaşi fetiţă din cameră şi din raza camerelor de supraveghere, copiii rămaşi în clasă îşi acoperă urechile cu mâinile şi încep să aibă reacţiile/mişcările copiilor traumatizaţi. Refuz să mă gândesc ce a păţit micuţa aceea, care s-a întors în sală umflată de plâns.

4. În timp ce Ioana Neagu urlă la copii, celelalte două femei, aşa-numite educatoare, nici nu clipesc, de parcă asta ar vedea zi de zi. Ba mai mult, glumesc cu directoarea iar una dintre ele îi face la un moment dat masaj.

5. Toate cărţile şi jucăriile sunt aşezate pe dulapuri, unde copiii nu au cum să ajungă, semn că sunt doar de decor.

6. În momentul în care tatăl copilei agresate vine să îi ia pe ea şi pe fratele ei din grădiniţă, directoarea începe să vocifereze iar tatăl, căruia i se spune ce „boacăne” a făcut cea mică, îi face semn să tacă puştoaicei, care probabil încercă să spună ce i s-a întâmplat. Imediat vine şi explicaţia video. Într-un act demn de Oscar, Ioana Neagu o ia în braţe pe cea mică şi o pune să o pupe. Imediat, o altă aşa-numită educatoare o ia şi ea în braţe pe fetiţă şi o pupă, de parcă s-ar topi de dragul ei. Iar teatrul era la el acasă în grădiniţa terorii. Cea de-a treia individă, care până atunci nu schiţase niciun gest către copii, acum se pupă cu unul şi îl ia pe altul în braţe.

7. Singurul moment în care copiii au dreptul să se ridice de pe scaune şi să se joace, că doar ăsta e scopul lor principal în viaţă, este atunci când este acel părinte în grădiniţă. Cum pleacă, teroarea se reinstaurează.

20 de minute durează întreaga înregistrare. 20 de minute în care copiii aceia nu mişcă de pe scaune decât în prezenţa unui părinte. 20 de minute în care îşi acoperă urechile cu mâinile şi se vede clar că sunt terorizaţi. Iar judecătorii o eliberează pe directoare, pe motiv că nu reprezintă un pericol public şi că părinţii ar fi trebuit să verifice autorizaţiile grădiniţei. Reacţia magistraţilor mi se pare aproape la fel de revoltătoare ca atitudinea acestei individe. Şi poate ea are o scuză de ordin medical. Poate. Dar judecătorii care au lăsat-o liberă ce scuză au?

Add A Comment