Macrou la cuptor cu piure din morcov, dovlecel şi conopidă

Ce să faci când ai copilul în vacanţă? Mai şi găteşti. Şi te gândeşti ce să faci de mâncare să fie şi gustos, şi sănătos, să mănânce şi copilul figurant şi bărbatul mofturos.

Am dezgheţat mai întâi un macrou pe care l-am tăiat în bucăţi, apoi l-am stropit cu nişte sare şi piper, l-am aruncat într-o tavă şi peste el nişte ulei de măsline şi vreo 2 roşii mărişoare, decojite şi tăiate cum mi-a venit la îndemână. Am acoperit cu folie de aluminiu şi am băgat totul la cuptorul încins la 180 de grade, preţ de vreo 25 de minute. Am scos apoi folia şi am mai lăsat vreo 10 minute.

În timp ce peştele se bronza, am pus la fiert 2 morcovi, un dovlecel şi cam un sfert de conopidă(aceasta mai la final, desigur), pe care ulterior le-am blenduit împreună cu nişte unt şi lapte, plus sare după gust. A ieşit un piure minunat. Dacă nu vă topiţi după gustul de conopidă, puneţi mai puţin.

 

Am tocat apoi o jumătate de varză albă pe care am amestecat-o cu nişte frunze de aşa-numită valeriană(între noi fie vorba nu e valeriană, ci salată de câmp tradusă prost), un pic de sare, un pic de ulei şi un strop de oţet balsamic şi am gătat şi salata.

 

Să aveţi poftă!

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment