Ce să nu îţi înveţi copilul despre sex

Ştim cu toţii că educaţia sexuală în România aproape că nu există. Românii n-au o problemă să înjure, chiar în faţa copiilor, aducând în discuţie toate organele şi poziţiile cunoscute dar când vine vorba să le explice despre viaţa sexuală, ce e bine şi ce nu e bine să facă, îi loveşte ruşinea. Despre cum să le vorbim copiilor despre sex am mai scris aici. Acum însă a venit vremea să ne gândim şi la ce nu e bine să le spunem.

1. Sexul este un lucru murdar, nedemn de oameni educaţi.

Nu, sexul este o activitate naturală, ce aduce plăcere. Ştiu că ţi se fac ochii ca la broască când te gândeşti la ce vârste îşi încep unii (copii) viaţa sexuală, dar ţine tot de tine într-o anumită măsură momentul în care fiul sau fiica ta va face asta. Şi ai toate şansele să experimenteze mai devreme cu cât îi vorbeşti mai puţin despre viaţa sexuală, îi pui mai multe interdicţii şi eşti mai mult tiran decât prieten.

2. Dacă trebuie totuşi să faci sex, este exclusiv pentru procreere.

Şi ne întoarcem iar la partea cu plăcerea. Şi cu nevoile. Orice medic, de la ginecolog la psiholog, îţi va spune că organismul şi capul au nevoie în egală măsură de plăcerea obţinută în timpul actului sexual. Dar, sigur, ce ştiu ei? Doar n-au studiat corpul şi creierul uman.

3. Sex faci doar dacă eşti căsătorit

O concepţie pe cât de învechită, pe atât de idioată. Practic, ne împingem singuri copiii în relaţii potenţial greşite doar de dragul… Nu stiu de ce. Chiar n-am reuşit să înţeleg vreodată ce beneficiu aduce căsătoria în acest caz. Dar înţeleg că au fost mult prea multe căsnicii ratate pentru că partenerii s-au luat doar din raţiuni hormonale.

4. Poziţia misionarului este unica normală.

Sigur. Dacă esti misionar şi faci sex doar în gând. Altfel, îmi pare rău să spun asta, dar pasiunea nu se păstrează doar pentru că vrei tu să o păstrezi. Şi nici imaginaţia nu mai este suficientă după o vreme.

5. Câţi parteneri sexuali ai avut în viaţă contează doar pentru oameni frustraţi şi nesiguri pe ei. Sigur, nimeni nu îşi doreşte ca fiul/fiica să devină un fel de tren care trece prin toate gările din lume, dar până la urmă asta e alegerea fiecăruia şi nu cred că numărul partenerilor defineşte succesul sau îl face pe om mai bun sau mai rău.

Spune-i copilului că sexul e ceva plăcut, sănătos, că e minunat între doi oameni care se iubesc, că e important să se protejeze şi cum să se protejeze. Abţine-te totuşi şi nu îi da detalii despre viaţa ta sexuală, trecută sau actuală. Niciun copil nu vrea să îşi imagineze cum arată părinţii lui în timp ce fac amor.

Add A Comment