O budincă versatilă

Ştiţi momentul acela în care vă gândiţi cu groază că nu ştiţi ce să-i mai daţi copilului să mănânce? Îl ştiţi, cum să nu-l ştiţi. Eu îl simt cel puţin o dată pe săptămână. Ultima oară când m-a lovit criza de inspiraţie era vreo 9 seara şi habar n-aveam ce să îi ofer a doua zi, de dimineaţă. Şi nu, nu e copilul care să nu vrea să mănânce. M-am gândit, m-am răsucit, nu se lega nimic. Aşa că m-am dus să arunc un ochi prin dulapuri, în speranţa că îmi vine vreo idee. Şi cum am văzut punga cu bobiţele de tapioca, am ştiut.
Am pus o jumătate de cană de tapioca la fiert cu 2 cani cu apă. Se amestecă în continuu iar când arată totul de parcă aţi fi turnat spumă de baie în cratiţă turnaţi în strecurătoare şi clătiţi bine-bine sub jet de apă rece. Boabele rămase le puneţi înapoi în cratiţă, puneţi o cană cu lapte peste şi fierbeţi câteva minute, până se încheagă iar boabele de tapioca sunt translucide. Când se răceşte turnaţi, după gust, nişte miere. Eu am pus o linguriţă.
Până s-a răcit budinca, am luat un mango rătăcit şi foarte, foarte copt pe care l-am nimicit cu o furculiţă. Apoi am găsit un ananas în aceeaşi stare, din care am tăiat 2 felii şi le-am făcut bucăţi. Am alternat budinca de tapioca cu piureul de mango, respectiv bucăţile de ananas şi le-am dat la frigider peste noapte.

ananas

Abia aştept să mai fac o tură. Data viitoare cred că îi vin de hac cu nişte zmeură. Sau poate nişte fructe de pădure.

Add A Comment