Priorităţile în cuplu

Adam şi Eva. Bărbat şi femeie. Marte şi Venus. Nu putem să trăim unii fără alţii dar şi împreună e al dracu’ de complicat. Nu ştii cum e mai bine. Unii spun: contrastele se atrag. Alţii caută să aibă pasiuni comune cu presupusa jumătate. Oricum ar fi, la un moment dat se ajunge şi la tensiuni. În special când vorbim de priorităţi. Pentru că în cele mai multe cazuri, priorităţile femeilor sunt la polul opus faţă de cele ale bărbaţilor. Şi atunci începe nebunia.

Sâmbătă dimineaţă. Ea se trezeşte la prima oră, cu gânduri mari: rufele de băgat la spălat, curăţenie, mâncare. Şi apoi poate îşi face timp să se ocupe un pic şi de ea: o manichiură, o pedichiură, poate un epilat. Când ea e deja sătulă de muncă dar mai are o groază de făcut, apare şi el în tocul uşii, cu ochii cârpiţi de somn.
– Buna dimineaţa, iubita mea.
– ‘Neata. E ora 12, dar mă rog.
– Ce zici? Dăm o fugă prin parc? Ne plimbăm şi noi ca la început?
– Când?
– Mâine! Acum, normal. Uite ce frumos e afară.
– Tu nu vezi câte sunt de făcut în casă? De plimbat îmi arde mie acum!? Mergem mai încolo.
– Hai, mă, mami, ca mai încolo se duce soarele.
– Aşa, şi?
– Păi nu mai are niciun farmec.
– Dar are farmec să stai în mizerie şi să nu ai cu ce să te îmbraci şi nici ce să mănânci?
– Lasă, că se fac şi mai încolo.
Şi uite aşa începe cearta. Până la urmă, ce e mai important: responsabilităţile sau sufletul?

sau

Joi seara. Meci în Liga Campionilor. 90% din suflarea masculină se gândeşte cum să se aşeze mai confortabil în faţa televizorului şi cam la câţi centimetri să aşeze berea, ca să nu facă prea mult efort. La un metru distanţă, o faţă îmbufnată.
– Dar de ce trebuie să te uiţi iar la meci? Nu te-ai uitat şi aseară?
– Aseară a fost alt meci.
– Dar nici măcar nu ţii cu ăştia.
– Tu nu înţelegi nimic. Vezi-ţi de treaba ta! De ce trebuie să purtăm iar şi iar aceeaşi discuţie?
– Tu nu mă mai iubeşti!
– Ce dracu’ are fotbalul cu iubirea? Hai, lasă-mă, că începe meciul.
După meci, scandalul.
Doamnelor, dacă nu vă place fotbalul, de ce nu profitaţi de ocazie? O scurtă sesiune de cumpărături în mall, o cafea servită cu barfă alături de prietene, un spa la voi acasă. Sunt atâtea lucruri de facut în timp ce ei îşi satisfac plăcerea.
Domnilor, chiar nu trebuie să urmăriţi etapa cap-coadă, toate meciurile din cupă, ligă, Primera Division, Ligue 1 şi Premiership. Sigur puteţi să vă rezumaţi la meciurile esenţiale şi în serile libere să vă răsfăţaţi iubita. Căci altfel s-ar putea să ajungeţi să răsfăţaţi doar sticla cu bere.

sursa foto: garryandanne.com

Add A Comment