Târgurile de Crăciun care spun poveşti şi schimbă vieţi

Nu ştiu cum sunteţi voi cu pregătirile de Crăciun, dar mie îmi place la nebunie să caut cadouri potrivite pentru cei dragi, cadouri care să spună ceva despre mine, dar care să le bucure lor sufletele. N-am agreat niciodată ideea de a lua un cadou doar pentru că aşa trebuie. Îmi place să surprind şi mă hrănesc cu încântarea de pe faţa celui căruia i-l ofer.

Pe cât de mult îmi place să ofer daruri pe atât de mult îmi displace să alerg prin magazine. Cumpăr online de pe vremea când oamenii se temeau să nu fie ţepuiţi în felul ăsta, iar faptul că acum e aproape imposibil să nu găseşti pe net ceea ce ai nevoie e un super cadou pentru mine, de care profit la maximum.

Dar… şi există un mare dar şi o mare excepţie… ador să merg la târguri. Şi nu orice fel de târguri, ci acelea la care bucuria nu stă doar în ce am în sacoşe când plec de acolo, ci mai ales în întâlnirea cu oamenii care le frecventează şi efectul pe care îl produc cumpărăturile mele. De ce vorbesc de efect? Pentru că târgurile astea de care pomenesc au acelaşi liant: oamenii buni care fac lucruri şi mai bune.

Foto: Ajungem MARI

Duminica aceasta, de exemplu, are loc Târgul caritabil de iarnă „Dăruim şi Ajungem MARI”, târg la care ar fi trebuit să participăm şi eu cu Didi – mai corect spus, Didi cu mine, că ea e talentata familiei – ca expozanţi, însă s-a întâmplat viaţa cu ale ei neprevăzute şi ne-a dat planurile peste cap. Între 10 dimineaţa şi 7 seara găsiţi la Centrul de Tineret FNT, în apropiere de Piaţa Romană, o mulţime de produse, toate handmade: haine, accesorii, bijuterii, cosmetice, bere artizanală, turtă dulce adevărată, de casă şi o mulţime de alte bunătăţi.

Foto: Ajungem MARI

Ce este cu adevărat special la acest târg? Faptul că toate, absolut toate cadourile cu care veţi pleca de aici se transformă în excursii şi ieşiri pentru copiii din sistemul de protecţie cu care lucrează voluntarii Ajungem MARI. Banii vor fi folosiţi pentru ca aceştia să meargă la teatru, la muzee, în drumeţii sau tabere, toate menite să-i ajute să descopere o altă lume şi chiar noi pasiuni. Să vă mai spun cum sunt oamenii de aici? Toţi expozanţii fac asta în scop caritabil, deci vă puteţi imagina ce suflete calde vă vor aştepta acolo, pregătite nu doar să vă încânte cu produsele lor, ci şi să stea la poveşti cu bine şi iubire.

Foto: Ajungem MARI

Tot weekendul acesta alţi prieteni buni organizează Târg de frumos la Carolia Social House. Şi când spun frumos chiar nu glumesc! Oana Botezatu de la Cup&Candle şi ai ei Super Friends – Ramona Barbu cu ale ei Cuvinte aurite, Alina Chiticaru – Fata cu prosecco, Bogdana Dobre cu ale ei bunătăţi de la Taste Learners, Antonia de la Aceeaşi Mărie, Iulia Lavu – Knots Designers, Anca de la Eltung Flores şi NOD Prăjitoria de cafea – şi-au unit din nou forţele şi pun în scenă 2 zile pline de căldură, gingăşie şi vorbe bune.

Foto: Cup&Candle

Nici aici nu mergi doar ca să cumperi şi să fugi. Mergi ca să simţi, să miroşi, să deguşti, să testezi. Mergi ca să simţi energiile unor oameni ale căror suflete vibrează şi împărtăşesc frumuseţe, blândeţe şi mult talent.

Foto: Cup&Candle

Mergi ca să cumperi lucruri de calitate şi ca să susţii antreprenori locali, care se luptă nu doar cu provocările de zi cu zi ale unui business mic, ci şi cu surprizele constante ale unui stat român care se pricepe de minune să pună beţe-n roate oamenilor muncitori şi cinstiţi.

Foto: Cup&Candle

Şi nu în ultimul rând: mergi dacă vrei să împarţi şi să primeşti energii bune. Să fie cu bine şi folos!

Add A Comment