7 ani și-un gest mare cât inima ei

Avea 6 ani și-un pic când Diana a ajuns, cu mine, la prima aniversare caritabilă din viața ei. Nu știa până atunci că există acest concept. Ziua Alinei Ghiorghiescu, blogger la Familia Hai hui, a impresionat-o însă peste măsură. Nu doar că s-a distrat pe cinste, dar a înțeles mai bine decât mi-am imaginat sensul și țelul petrecerii. A vrut să pună ea banii în borcanul de donații și nu doar atât, dar a scotocit în portofel până la ultimul leu, să fie sigură că ajung cât mai mulți bani la copiii destinatari. Nu m-a surprins. Nu era prima dată când mergea la acțiuni caritabile și scotea din portofel mai mult poate decât aș fi plănuit eu să o fac. A plecat de acolo turuind în continuu despre gestul frumos făcut de Alina și ce bine că ajută copiii.

Nu la mult timp de la acel moment am ajuns la o altă zi caritabilă, a lui Robert Diaconeasa, aka Daddy Cool. Acela a fost declicul, momentul în care și-a dat seama că poate face și ea același lucru și că își dorește foarte mult asta. Cum am ieșit pe poarta terasei mi-a spus că ea vrea să-și doneze ziua copiilor fără părinți. Am crezut că e o toană, am crezut că o să uite sau că o să se răzgândească, i-am explicat că dacă face asta nu va mai primi cadouri de ziua ei, cadouri pe care știu cu câtă nerăbdare le aștepta an de an. Nimic nu a dat-o înapoi. Și nu vă pot explica cât de mândră sunt de ea și de faptul că prețuiește mai mult ajutorul dat altora decât niște lucruri materiale.

Am convins-o doar să nu organizăm o petrecere precum cele la care fusesem pentru că am considerat că este prea mică pentru a fi gazda unui asemenea eveniment. Oricât de darnică și empatică ar fi ea, cred că e important ca de ziua ei să facă exact ce-și dorește și cu cine dorește. Așa că i-am propus să-și aleagă organizația către care să se îndrepte donațiile și banii să fie adunați în cel mai transparent mod posibil și online, pentru ca oricine dorește să-i fie aproape în acest demers și, în același timp, să-i dea un exemplu, să poată ajuta.

Zis și făcut! A ales organizația Concordia, o organizație non-profit care de 29 de ani ajută copii și tineri aflați în dificultate să ajungă pe picioarele lor. Sunt copii abandonați de care oamenii de aici au avut grijă, i-au educat, le-au transmis valorile esențiale, copii ajunși acum adulți conștienți, puternici și independenți. Sunt copii care fără un ajutor susținut nu au nicio șansă și sunt 600 doar în casele Concordia. În total sunt 2000 de copii ce primesc ajutor anual prin intermediul celor din Asociație. Gândiți-vă cât vă costă pe voi să creșteți 1, 2 sau 3 copii și imaginați-vă de câți bani este nevoie pentru acești 2000 de pui.

Și acum vine rândul vostru, al celor ce vreți să faceți alături de Diana un gest frumos și să-i lăsați ei o amintire memorabilă despre omenie și unitate. Mai jos găsiți link-ul unde se pot face donațiile. Același link îl vor primi și invitații la petrecerea ei care au fost anunțați deja că nu sunt primiți cu cadouri, ci sunt rugați să redirecționeze banii pe care i-ar fi folosit în acest scop către Concordia. Și, evident, prima donație îmi aparține pentru că n-aș putea să le cer altora să facă un astfel de gest fără să fac și eu același lucru.

Aici găsiți link-ul de donații: https://concordia.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=11401.

Voi reveni pe 11 martie, la o zi după aniversarea ei, cu update legat de suma care se va duce către acești copii și îmi doresc foarte tare să depășim target-ul propus.

Doar împreună și cu multă iubire putem trimite bine în lume.

Add A Comment