Străjerii, cel mai nou film românesc pentru copii

Știți cum fac persoanele mai în vârstă când povestesc lucruri din trecut, cum mai toate discuțiile încep cu ”pe vremea mea”? Așa și eu când vorbesc despre filmele și cărțile copilăriei.

C-o fi nostalgie, c-o fi vârsta, tare bine mă simt când îmi aduc aminte de verile nesfârșite, când alergam pe afară cât era ziua de lungă sau mă retrăgeam cu o carte pe o creangă de copac, de nu mai dădeai de mine nici dacă îmi urlai cu megafonul în ureche.

Iar dacă nu alergam, visam cu ochii țintiți spre stele sau mă pierdeam în poveștile lui Mark Twain, Karl May sau Jules Verne, mă mutam cu imaginația în minunatele filme ale vremii, pe care le revăd acum cu același drag, împreună cu cea mai dragă dintre drage, adică alături de fiică-mea. Vă las mai jos câteva secvențe din filmele noastre preferate.

Și acum vine vestea cu adevărat bună. Niște oameni cu suflet și inspirație au decis să umple golul imens din peisajul cinematografic autohton și au produs independent primul film românesc pentru copii din ultimii ani. O poveste plină de peripeții, îndrăgosteli, panică și prietenie.

”Am avut mulți ani în minte ideea unui film pentru copii și pentru că n-am obținut finanțare pentru el, am hotărât să îl facem pe propriile puteri. Actuala generație de copii merită un film românesc care să le aducă aminte de faptul că joaca nu înseamnă doar tablete și telefoane, iar copilăria se trăiește cel mai bine în natură. Sperăm să fie doar primul film dintr-o serie întreagă dedicată străjerilor”. – Liviu Marghidan, producătorul filmului Străjerii

”Cel mai greu mi-a fost când s-a pierdut Radu (n.n. personajul principal din film). Deși mama îmi tot spunea că e doar în scenariu, eu eram mereu stresată să nu fie adevărat”. – Adela Marghidan, actriță Străjerii

”Îmi plăcea când filmam, dar cel mai mult îmi plăcea când ne dădea pauze și fugeam să joc fotbal cu băieții. Deși terenul nu era prea bun, că erau multe hopuri și buruieni.” – Andi Nicola, actor Străjerii

Strajerii Teaser on Vimeo

Lansarea oficială a filmului Străjerii va avea loc pe 25 iunie, la Grand Cinema&More Băneasa iar din 29 iunie filmul intră în cinematografele din toată țara. Și sper din toată inima să mergeți să-l vedeți. Oamenii ăștia au făcut totul din propriile resurse și nu vor câștiga nimic. Dar dacă noi mergem și cumpărăm bilete, vor putea face continuarea pe care o au deja schițată. Și, de ce nu, poate vom avea o serie ca celebra Cireșarii.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment