Acesta este adevăratul „survival cooking”
V-am obişnuit cu reţete gustoase şi rapide. Ei bine, acum trebuie să vă pregătiţi pentru o găteală de lungă durată. Asta e vestea proastă. Vestea bună este că totuşi nu vă ocupă prea mult timp. Doar vă ţine bine cantonate în casă.
Eu am vrut să îi fac o surpriză domnului, mare fan al rasolului de vită cu hrean. Aşa că am pus rasolul, neapărat cu os şi măduvă, la fiert, când a dat în primul clocot am schimbat apa şi apoi l-am pus din nou la fiert. Preţ de vreo 4 ore. Pare mult, dar în tot timpul ăsta puteţi face curat prin casă sau, mai bine, vă faceţi manichiura, pediuchiura, aveţi timp şi de un gomaj. 🙂 Când carnea este aproape fiartă, trântiţi în cratiţă şi 2 cepe şi 2 morcovi, tăiaţi grosolan. Puneţi şi sare după gust şi nişte boabe de piper şi mai lăsaţi pe foc până fierb şi legumele. Între timp, puteţi face şi nişte cartofi natur, simplu, gustos şi rapid.
Partea de survival din reţetă însă abia acum vine. Luaţi hreanul, îl curăţaţi şi îl daţi pe răzătoarea mică. Amestecaţi apoi cu nişte miere şi oţet de mere şi e gata. Se consideră că aţi supravieţuit dacă reuşiţi în timpul operaţiunii să plângeţi suficient de puţin încât a doua zi, la muncă, să nu vă întrebe colegii dacă v-a părăsit bărbatul.
Add A Comment