Situaţii înainte şi după existenţa copilului

Î.: Sună telefonul. Îi dai snooze. Îi mai dai o dată snooze. Îl închizi de tot şi te întorci pe partea cealaltă.

D.: Plânge copilul. În 5 minute i-ai dat deja laptele, i-ai schimbat scutecul şi ai făcut şi cafeaua. Şi nu, nu te aşezi înapoi în pat ci ieşi în parc.

Î.: Vrei să mănânci. Iei din frigider ce îţi pofteşte inima, pui în farfurii, aşezi tacâmurile, pui pâinea în coş, îţi torni şi un pahar cu vin şi mănânci liniştit în timp ce te uiţi la serialul preferat.
D.: Oare am mâncat azi? Să iau repede o bucată, de orice. Pfai, s-a trezit!

Î.: Dai drumul la apă în cadă, pui nişte spumant, aprinzi lumânări parfumate şi zaci acolo preţ de vreo oră.
D.: Intri rapid în duş, înjuri printre dinţi pentru că apa e rece. Copilul bate în uşă. Tu încerci să te speli şi să uiţi că ţi-e frig. Copilul intră în baie. Dai repede să te clăteşti, timp în care plodul e jumate în cada şi ud tot.

Î.: Discuţiile telefonice cu prietenele sunt întotdeauna lungi cât o zi de post, dar teribil de suculente. Şi sunt o constantă.
D.: Câteodată îţi aduci aminte că nu ai mai vorbit cu prietena ta de… nu mai ştii de când. Până ajungi să pui mâna pe telefon, eşti deja deturnată. Peste vreo lună încerci din nou. Iar discuţia se împarte între tine, ea şi copil. Cele mai multe replici sunt: „Mami, nu trânti pufuleţii pe jos!”, „Iubire, dă-te jos de pe masă!”, „Prinţesă, nu mai ţipa în urechea mea!”. Apoi îi spui şi prietenei tale: „Hai, că te sun eu mai încolo. Probabil după majoratul fiică-mii”.

Î.: Ieşirile la restaurant sunt o plăcere. Mănânci ceva bun, bei un pahar în linişte, vorbeşti relaxat cu prietenii.
D.: Ieşirile la restaurant constau în alergarea plodului pe după mese, hrănitul lui, dacă ai noroc mai iei şi tu o gură din ce a rămas de la el şi pleci în grabă, sperând că nu ai uitat să plăteşti nota.

Î.: Shoppingul, întotdeauna. Stai ore întregi prin magazine, în căutarea pantofilor perfecţi, rochiei ideale. Mă rog, aţi prins ideea! Bani să fie, că întotdeauna găsim ceva de cumpărat.
D.: Aţi schimbat magazinele pentru adulţi cu cele pentru copii şi dacă aveţi noroc, cumpăraţi şi ce îi trebuie cu adevărat plodului. Cu siguranţă veţi avea în plus la casă un pluş, o bentiţă, o clamă, un ghizdan, orice nu vă trece prin cap.

Î.: Vacanţele se petrec în locuri child-unfriendly, cu un pahar cu alcool în mână, pe plajă sau pe marginea piscinei. Te întorci la muncă mai obosit decât ai plecat, dar cu atât de multe lucruri picante de povestit.
D.: Vacanţele sunt neapărat în locuri cu multe locuri de joacă, departe de eventuale pericole. Te întorci la muncă mai obosit decât ai plecat şi ca să te plângi de cât de mult ai alergat după plod.

Î.: Sexul… Sexul e după bunul-plac al fiecăruia. Când, cum şi oriunde vrea.
D.: Sexul. Hahahahaha. Dacă vă plăceau senzaţiile tari înainte, să vedeţi acum senzaţii tari! Mai ales de când învaţă copilul să deschidă uşa.

Add A Comment