Aplicaţia pentru părinţi cu copii la grădiniţă

S-au făcut deja 2 ani de când fiică-mea a intrat în colectivitate. Acum râd de toate temerile şi disperările mele, pentru că acum sunt sigură că am făcut o alegere excelentă în privinţa grădiniţei, dar atunci… atunci eram soră cu infarctul. Şi sunt absolut convinsă că aşa aţi fost şi voi la momentul acela sau sunteţi, dacă aveţi copii numai buni de dus de acasă. 😊

Dar nu doar alegerea grădiniţei şi perioada de adaptare sunt pietre de încercare în tot acest proces. Comunicarea per ansamblu este extrem de importantă iar în unele situaţii poate fi deficitară. Tocmai de aceea mă simt nevoită să vă povestesc despre ce am descoperit: o platformă online menită să faciliteze comunicarea dintre părinţi şi educatori.

Kinderunity se numeşte aplicaţia şi cu ajutorul ei putem accesa de pe telefonul mobil sau tabletă informaţiile legate de activităţile zilnice din grădiniţă, materialele educaţionale sau putem interacţiona oricând cu educatorii. Dar cele mai importante lucruri de aici mi se par:

·         Modulul Nutriţie, în care găseşti meniul zilnic al copilului

·         Fişa Medicală, unde sunt trecut toate datele extrem de importante, de la alergii sau tratamentul pe care îl urmează copilul la cele mai recente investigaţii medicale.

Şi pentru că toţi ne topim când îi vedem pe ai noştri pitici prinşi în mijlocul activităţilor din grădiniţe, există şi o Galerie Foto. Avantajul, pentru cei care nu sunt împăcaţi cu ideea de a face publice poze cu copiii lor, este că acestea nu pot fi văzute de străini.

Sigur, avantaje au şi cei din grădiniţe, fie ei manageri sau pedagogi. Primii au la dispoziţie funcţii financiare, fişe electronice ale copiilor şi angajaţilor dar şi rapoarte de activitate. Iar educatorii îşi pot organiza mai rapid programa. Au la dispoziţie calendare de activităţi, rapoarte şi statistici. În plus, pot oricând cere părerea părinţilor în diverse probleme prin intermediul chestionarelor sau a Chat-ului. Mai mult, cu informaţiile primite de la părinţi, educatorii pot realiza un Profil Personal al fiecărui copil, ce îi va ajuta atât să le dezvolte abilităţile cât şi să le acorde îngrijirea de care au nevoie.

Acum, dacă vi se pare interesant, trebuie să mai ştiţi că puteţi descărca gratuit aplicaţia mobilă, din App Store sau Google Play.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment