Brioşe cu fulgi de cocos
Nu cred că mai e o surpriză pentru cineva dacă spun că îmi plac brioşele. Sunt atât de simplu de făcut şi există atâtea combinaţii, încât nu mă pot plictisi de ele. Astăzi am riscat şi am încercat o reţetă pe care, în mod normal, nu aş fi făcut-o. Brioşe cu fulgi de cocos. De ce nu aş fi încercat-o? Pentru că nu îmi plac dulciurile cu cocos. Deloc. Dar cum în ultima vreme am tot testat uleiul de cocos şi nu mi-a displăcut, am zis că merită să verific.
Prin urmare, am trântit 2 ouă într-un castron şi le-am amestecat cu 120ml de ulei, apoi cu 240ml de lapte, 50g zahăr brun şi 100g fulgi de cocos. Peste toate astea am cernut 200g de făină amestecată în prealabil cu un plic de praf de copt. Am învartit de lingură până s-au încorporat toate ingredientele bine-bine şi apoi am pus aluatul în forme. Au stat la cuptor, la 150 de grade, preţ de vreo 25 de minute. Cum să vă spun? Am tropăit pe lângă ele până s-au răcit un pic apoi am mâncat două fără să respir. Sunt delicioase. Dacă vreţi să fie dulci, puneţi mai mult zahăr. Sau mâncaţi-le cu un strop de dulceaţă.
Inspiraţia mea pentru ele am găsit-o la Laura Adamache, pe blog.
Add A Comment