Brioşe cu pere, un deliciu

Dimineţile sunt foarte complicate la noi. Mândra are nevoie de ceva timp până se dezmeticeşte de-a binelea dar de când se trezeşte cere de mâncare. Şi cu ea agăţată de gât e foarte dificil să fac ceva gustos şi mai ales, rapid. Aşa că, din când în când, o brioşă(cam atât mănâncă ea dintr-o tură de 12; pentru celelalte ne sacrificăm eu şi taică-su) e o soluţie minunată. Evident, dacă o pregăteşti de cu seară. Acum am testat o reţetă cu pere şi a ieşit mi-nu-na-tă.
Am topit 50 de grame de unt pe care le-am amestecat ulterior cu o lingură de zahăr brun. În reţeta clasică se recomandă 100g de zahăr, dar pentru noi au fost excelente aşa. După ce s-a răcorit untul, adăugăm pe rând 2 ouă şi amestecăm bine. Le urmează 3 linguri cu smântână apoi 2 pere date pe răzătoarea mare sau mărunţite cu furculiţa. Eu am preferat varianta 2, având în vedere că erau foarte coapte. Şi dulci şi zemoase, fie vorba între noi. Amestecăm separat 135g de făină cu o linguriţă de praf de copt, apoi punem făina peste compoziţia iniţială. Eu întotdeauna cern făina, ca să fie mai pufoase brioşele. Se dau la cuptorul încins la 180 de grade, pentru vreo 30-35 de minute. Să vă fie de bine şi brioşele şi abdomenele de după.

Add A Comment