Mesaje de groază

Din când în când, apar pe facebook tot felul de mesaje panicarde. Se răpesc copii pentru organe, umblă ambulanţe negre prin sate, se fură elevi din curţile şcolilor şi sunt transformaţi în sclavi sexuali. Iar autorităţile tac şi îngroapă totul sub preş.

anunt2

Oameni buni, ştim cu toţii că nu trăim într-o lume perfectă, sigură şi liniştită. Ştim cu toţii că trebuie să avem grijă de copiii noştri mai ceva ca de ochii din cap. Dar de aici până la a ajunge să credem în nişte mesaje idioate, fără niciun fundament real este cale lungă. Poliţia nu a fost înfinţată ca să acopere traficanţi de organe şi pedofili. Dimpotrivă. Da, există nenorociri. Da, există multe lucruri de care să ne temem. Dar haideţi să nu mai propagăm temeri aiurea, să nu mai stârnim panică fără motiv. Sunt 2 pericole mari.

anunt3

Primul: ca în fabula lui Esop, cu băiatul care a strigat lupul, vom ajunge să nu mai fim atenţi atunci când va fi cu adevărat nevoie. Doi: ca în caz de calamitate, când toată lumea îşi pierde cumpătul şi mulţi se calcă în picioare, sperând că se vor salva, unii îşi vor pierde minţile şi vor ajunge să se teamă şi de propria umbră. Şi mai rău, le vor transmite şi celor mici temerile acestea iar ei nu se vor mai putea bucura nici de copilărie, nici de nimic.

Add A Comment