Creșterea, îngrijirea și educația copilului, lecția pentru tați

Îmi place când văd tot mai mulți bărbați care își asumă rolul de tată, nu de bonă, nu de ajutor. Continuă să fie majoritari totuși cei care cred că în continuare femeia este cea care trebuie să aibă grijă de casă, de masă, de copil, iar ei sunt doar pe post de observatori, eventual și sfătuitori fără fundament. Apoi se duc și se plâng la alții după chipul și asemănarea lor că femeia n-are timp și chef de el, nu mai e la fel de deschisă la propunerile lui, nici prea zâmbitoare și nici la fel de iubitoare.

Pentru toți cei care înțeleg că echilibrul în familie înseamnă implicarea celor doi în egală măsură, pentru bărbații care vor să își păstreze soția/iubita la fel de drăgăstoasă, e numai bună cea de-a zecea ediție a Modern Dads Challenges.

Pe 10 octombrie, de la 18.30, la Hotel Internațional, tații și viitorii tați sunt așteptați la o conferință plină de informații superinteresante, pe tema ”Cum asigurăm copilului un stil de viață sănătos.”

Valeria Herdea, Medic Primar Medicină de familie, vine cu informații prețioase despre alimentația copilului, infecțiile respiratorii și imunitatea celui mic. Cât de importantă este hrana pentru întărirea sistemului imunitar, dar și cât de recomandate sunt curele de imunizare antirăceală în sezonul rece, aflați miercuri, 10 octombrie.

Mona Ciurezu, psiholog și specialist în somnul copilului și adultului, va discuta despre somnul copilului și co-sleeping, iar Diana Stănculeanu, psihoterapeut specializat în sănătatea emoțională a copiilor și adolescenților va pune pe tapet problema educației sexuale la copii. Vom afla când le povestim copiilor despre corpul lor și, mai ales, ce și cum le spunem. Totul, într-un eveniment moderat de unul dintre cei mai haioși tați din online, Alex Zamfir.

Participarea la eveniment este gratuită, dar ca să vă asigurați locul în sală trebuie să completați formularul de înregistrare. Mai multe informații despre proiect găsiți pe site sau pe pagina de Facebook.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment