E vremea revoltei. E vremea schimbării noastre

A venit vremea revoltei. A venit vremea să cerem să trăim într-o ţară civilizată, în care legile să fie respectate. A venit vremea ca fiecare dintre noi să fie conştient că ori de câte ori dăm o şpagă, ori de câte ori acceptăm că „merge şi aşa”, ori de câte ori închidem ochii la nereguli ne dăm singuri foc. Şi va arde mocnit, până distruge tot.

Toţi cei vinovaţi pentru tragedia din Colectiv trebuie să plătească. De la patroni până la funcţioari corupţi sau doar incompetenţi. Iar noi toţi trebuie să luptăm ca aşa ceva să nu se mai întâmple vreodată. Ştiu că suntem sătui să ne batem cu morile de vânt, dar deja abandonul majorităţii ne-a adus pe marginea prăpastiei. Înjurăturile, lacrimile sau resemnarea nu ne sunt de ajutor. Acum trebuie să acţionăm. Ni se încalcă un drept? Hai să nu mai spunem că asta e România şi hai să facem plângere. Ştiu, pare pierdere de timp, care vine la pachet cu şi mai mulţi nervi. Dar pierderea de timp poate evita pierderea de vieţi. Atunci când un poliţist vede pe cineva care încalcă legea, vreau să îl oprească şi să îi dea amendă. Sunt 15 care încalcă legea în acelaşi moment? Opreşte-i pe toţi! Nu îl arde pe unu şi pe ceilalţi fă-i scăpaţi. Pentru că cei din urmă vor şti că vor scăpa şi data viitoare iar cel amendat va încălca din nou regulile, pentru că ştie că data viitoare ar putea fi printre cei scăpaţi. E un medic care te tratează cu indiferenţă? Spune-i că ai venit la el pentru că ai nevoie de ajutor, nu ca să îi ridici praful din cabinet. Dai de un funcţionar care îţi pune beţe în roate? Explică-i că, bine sau prost plătit, el are un job pe care trebuie să îl facă bine, nu pe măsura salariului sau nemulţumirilor lui. Şi dacă tot nu merge, nu pleca acasă plin de nervi. Fă, mai întâi, o plângere scrisă. Eşti angajat la 112, la poliţie sau mai ştiu eu ce serviciu de gen? Ştiu că eşti asaltat în fiecare zi de tot felul de nebuni, dar nu mă face să mă simt vinovată când îţi cer ajutorul, chiar dacă nu o fac pentru că se surpă pământul, ci pentru că, să zic, vecinii nu respectă programul de linişte. Când sun să-ţi spun că îşi bate unu nevasta, nu îmi spune că e şi vina ei, că stă. Şi dacă îţi fac o plângere care nu-ţi apare ţie în cărţi, nu-mi spune că nu se poate. Spune-mi că încerci să găseşti o soluţie. Sunt oameni care vor să schimbe lucrurile, dar sunt descurajaţi tocmai de cei care ar trebui să îi ajute, să îi îndrume.

Cu toţii trebuie să schimbăm ceva la propria persoană. Unii mai mult, alţii mai puţin. Important este să conştientizăm unde greşim, fie că trecem pe roşu sau nu ne plătim impozitul şi să încercăm să ne oprim. Şi să îi tragem la răspundere, pe căi legale, pe toţi cei care fac altfel. Apoi, odată cu schimbarea noastră vom putea avea pretenţii şi mai mari de la politicieni. Şi poate vom avea politicieni interesaţi de alegători, nu de furturi. Unii care să facă legi bune şi să se asigure că se respectă, nu care să fie specialişti în ascunderea conturilor bancare. Şi poate într-o zi vom avea ţara la care visăm şi pe care încă nu o merităm.

sursa foto: www.lifecoachingtips.com

Add A Comment