Găteală de-o seară

Am învins sistemul. Adică pe fiică-mea. Adică după mai bine de o jumătate de an de când nici nu a vrut să mai audă de dovlecel, sub orice formă ar fi fost el, am reuşit să o conving să mănânce din nou. Şi nu că am convins-o, a cerut şi porţie suplimentară.
Îmi doream de multă vreme să fac beţe de dovlecel la cuptor dar pentru că donşoara mârâia ori de câte ori îi propuneam asta, am tot cedat. Până într-o seară, când am anunţat-o că nu ştiu ce are ea de gând, dar eu am chef să fac asta. M-a ascultat şi a plecat din bucătărie, în semn de protest. Eu am luat doi dovlecei generoşi, i-am spălat, i-am curăţat, apoi i-am tăiat sub formă de beţe. Le-am pus într-o sită, am presărat un pic de sare peste şi le-am lăsat la scurs. După vreo 20 de minute am dat dovlecelul prin ou, apoi prin pesmet şi l-am aşezat pe tava acoperită cu hârtie de copt. A stat la cuptor vreo 40 de minute, căci era destul de gros tăiat. La jumătatea timpului l-am întors şi pe cealaltă parte.

dovlecel
Până s-a scurs însă apa din dovlecel am tăvălit şi nişte broccoli prin sare, curry şi boia dulce, bonus nişte ulei de măsline, şi l-am dat la cuptor pentru vreo 15 minute.
Tot în timpul ăsta am mai bătut nişte ouă, peste care am pus ceva brânză rasă şi câteva bucăţele de broccoli rămase de mai sus, am pus compoziţia în forme de brioşe şi le-am dat în acelaşi cuptor, relaxată fiind că am rezolvat şi micul dejun de a doua zi.

omleta

Add A Comment