Ghid de utilizare al lăuzei şi abia-născutului

Am fost genul de mamă oarecum stresată. Adică mă enervau foarte tare mulţi factori externi, mai ales în primele luni de viaţă ale piticei. La un moment dat m-am gândit că poate e vina mea. Dar nu. După ce am vorbit cu mai multe femei aflate în aceleași condiţii, adică tot mame la început de drum, am realizat că problema este în altă parte. Prin urmare am decis să fac un ghid de utilizare al proaspetei mame şi al bebeluşului ei.

1. Nu te repezi la spital dacă nu eşti o persoană extrem, dar extrem de apropiată de mamă. Numai de tine nu are chef când ea nu ştie ce să facă cu ghemul foarte vocal din braţele ei.

2. Nu merge în vizită acasă, la lăuză dacă nu eşti invitat. Dacă nu te cheamă, înseamnă că nu are nevoie de tine. Un mesaj în care să o întrebi cum se simte şi dacă are nevoie de ceva este mult mai indicat.

3. Dacă totuşi ai ajuns la proaspeţii părinţi, nu intra încălţat într-o casă cu un copil mic. Are mama suficiente pe cap ca să nu mai şteargă şi după tine.

4. Spală-te pe mâini imediat ce ai intrat în casă.

5. Nu pupa copilul pe mâini. Niciodată. Este primul lucru pe care cei mici îl bagă în gură şi nu are nevoie de bacteriile tale.

6. Dacă ţii neapărat să iei abia-născutul în braţe, cere-i mamei un scutec de finet sau un prosop curat, să îl pui pe tine. Vrei-nu vrei, se va atinge de hainele tale murdare.

7. Nu-i da sfaturi mamei, dacă nu ţi le cere.

8. Nu-i da sfaturi mamei, dacă nu eşti părinte, în special dacă vorbim de alăptare sau orice lucru pe care l-ai face tu dacă ai fi în locul ei. Nu eşti. Abţine-te!

9. Nu mergeţi în vizită dacă aveţi cel mai mic simptom de boală. Voi sau copiii voştri.

10. Vizitele scurte sunt cheia succesului în continuarea relaţiei de prietenie.

11. Nu comenta despre fizic, nici de bine, nici de rău.

Dacă aveţi alte sfaturi, aştept cu drag comentariile tale!

Iar dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment