O cină rapidă, pentru mofturoşi

V-am spus că fie-mea e o mâncăcioasă? Dar v-am spus că e şi supermofturoasă? Sigur v-am spus, că mă plâng tuturor. Mă ştiu şi vecinii care aud, obsedant:
– Mama, papa!
– Nu, nu asta. Alta!
– Papa! Papaaaaa!
– Nu astaaaaa!
– Vreau papa!
Mă rog, aţi înţeles ideea. Variaţiuni pe aceeaşi temă, dimineaţa şi seara. Şi la prânz, dacă suntem în week-end. Aşa că disperată de cauză şi de căldură, caut să fac chestii rapide şi gustoase, pe care să nu i le pun în cap dacă le refuză. Acum am testat checul cu dovlecei şi brânză. Denumirea de chec vine doar de la forma în care am trântit amestecul. Puteţi la fel de bine să îi spuneţi plăcintă. Sau oricum vă trece prin minte.
Am ras mai bine de o jumătate de kilogram de dovlecei (adică un dovlecel zdravăn din grădina ursului, aka mama), pe care i-am trântit într-o sită, la scurs, cu un pic de sare. După vreo 15 minute am amestecat totul cu 4 ouă, apoi am calmat spiritele cu 150ml de ulei şi 200 ml de lapte, peste care am ras cu nemiluita brânză. Eu am folosit telemea de oaie, vreo 300 şi ceva de grame. Se amestecă bine totul şi cu nişte piper ras(eu am pus mai puţin, ca nu îl agreează ploada, dar mai mult e mai bine). Se adaugă 350g de făină şi se dă totul la cuptorul încins la 180 de grade, preţ de vreo 40 de minute. Eu am pus în forme de chec şi mi-au ieşit două, mari şi pufoase. Când am văzut cât e de mult, voiam să vă recomand să înjumătăţiţi cantităţile. După ce primul chec a dispărut înainte să se răcească, m-am răzgândit.

Add A Comment