Plăcintă cu spanac şi lobodă

    0

    Am fost în piaţă să iau nişte dovlecei, morcovi şi albitură. Şi m-am întors, pe lângă astea, şi cu nişte lobodă, spanac şi ceapă verde. Erau prea frumoase ca să le las acolo, pe tejghea. Pe mâinile cine ştie cui ar fi ajuns şi ar fi sfârşit nefericite. Nasol era însă că nici eu nu aveam vreo idee de pus în aplicare. Mă uitam la ele şi le vedeam deja cum se veştejesc şi mă gândeam că mi-am bătut joc de viaţa lor. Nu voiam nici ciorbă, nici mâncare. Nimic nu-mi rezulta bun pentru soarta lor. Până când am avut o revelaţie şi mi-am adus aminte de o amărâtă de foaie de plăcintă, rămasă stingheră prin congelator.

    Prin urmare am pus-o repede la dezgheţat iar în timpul ăsta am aruncat şi nişte unt la topit într-o tigaie. Am pus vreo 4 cepe verzi tocate mărunt la călit iar apoi spanacul şi loboda, spălate bine-bine-bine şi tocate şi ele. Le-am lăsat pe foc până s-a evaporat apa aproape definitiv. Am lăsat amestecul să se răcească, apoi am pus peste nişte brânză telemea(am fost darnică la acest capitol), un pic de piper şi două ouă. Le-am învârtit bine, apoi am amestecat din nou cu vreo 3 linguri de pesmet. Toată nebunia asta am proptit-o între două straturi de foi şi am dat la cuptor preţ de vreo 40 de minute, la 170 de grade.

    E bună caldă, dar rece, cu un iaurt de băut lângă, e vis de primăvară.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here