De ce n-ai voie să ratezi Forbes Kids Festival

Mie nu-mi plac locurile aglomerate. Am oroare de evenimentele care este evident că vor aduna multă lume şi se ajunge, vrei – nu vrei, la incidente de tot felul. Aşa că e foarte simplu: ori nu merg, ori le aleg cu mare grijă, mai ales când e vorba de evenimente dedicate copiilor. Sunt 2 mari aspecte de care ţin cont: să aibă lucruri atractive pentru copilul din dotare şi spaţiu mult la dispoziţie, astfel încât să nu fiu nevoită să mă calc în picioare pentru acces pe undeva sau să stau o oră la coadă pentru ceva de mâncare. Unii o numesc fiţă. Eu o numesc autoprotecţie.

Având în vedere experienţa anului trecut, la prima ediţie a Festivalului Forbes Kids, când am fost întrebată anul acesta dacă vreau să le fiu partener media am răspuns cu 2 guri, a mea şi a Dianei.

Forbes Kids Festival 2018

Parcul Mogoşoaia este nu doar extraordinar de frumos, ci şi foarte generos. Oricât de multă lume ar fi (şi va fi, pentru că merită din plin prezenţa), nu ajungi să ai parte de lucrurile de care spuneam mai sus că mă feresc. Sunt atât de multe activităţi, atât de multe lucruri de făcut şi atâta spaţiu în care poţi să leneveşti liniştit încât e foarte complicat să ajungi să te stresezi la capitolul acesta.

Şi acum să vă povestesc despre minunăţiile care ne aşteaptă mâine.

Forbes Kids Festival 2018
Forbes Kids Festival 2018

Cantus Mundi Romania organizează atelierul ”Micul Artist”, unde cei mici vor învăța să îşi exprime emoțiile prin intermediul instrumentelor muzicale! Le urmăresc de ceva vreme activitatea şi abia aştept să îi văd şi live, în acţiune.

Centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway vine la Mogoșoaia cu doi dintre caii lor blonzi din rasa Haflinger pentru o demonstrație călare, dar şi pentru fotografii și plimbări călare. Cunosc eu o anumită fetiţă de 6 ani care se va lipi de ei până se va putea plimba, mai ales că numără zilele până când va împlini vârsta de 7 ani, când teoretic de poate apuca de echitaţie.

Cei de la MATIUS pregătesc ”Micul Arhitect”, un atelier unde – pe parcursul întregii zile, copiii vor învăța cum să aduci elemente de unicitate unei afaceri, cum amenajezi un minimarket și, în esență, ce înseamnă să fii arhitect de meserie.

Atelierul ”Micul Constructor”, organizat de Bricks 4 Kidz Romania, va fi cu siguranţă un alt punct de interes pe lista noastră.

Puro&Bio Romania ne aşteaptă să bucătărim împreună! Şi aici sunt convinsă că vreau şi eu să mă bag printre pitici. Vom învăța cum se pregătește tradițional cel mai sănătos și iubit desert: înghețata artizanală sau granita. Vom lucra cu fructele, apa și mierea sau fructoza și vom afla secretele preparării de gelato adevărată. Mbine, acum înghit în sec şi mor de poftă.

Se întoarce şi văcuţa de anul trecut, iar cei mici au ocazia să afle puţin din “misterele” vieţii de fermier. Pentru adulţi poate părea o banalitate, dar vă spun că piticii sunt absolut încântaţi de ea.

Forbes Kids Festival 2018

Secretele meseriei de TÂMPLAR vor fi dezvăluite de către cei de la Lura Atelier & Studio. Copiii vor învăța să folosească UNELTELE și se vor bucura de o serie de activități de viață practică: măsurători cu ruleta, înșurubare folosind degetele, șurubelnițe, inbus sau diverse chei, să bată cuie cu ciocanul. Aici sunt foarte curioasă ce va face Diana, având în vedere că #fatalutata are propria trusă de scule şi când nu îi este suficientă apelează la a lui taică-su.

Danuta handmade vine cu materialele necesare realizării unei brățări personalizate. Cei mici își vor exersa îndemânarea și creativitatea și vor pleca acasă cu o brățară făcută chiar de ei.

Sunt doar câteva dintre lucrurile pregătite de organizatori. Mai jos găsiţi şi programul de la scenă.

Am verificat şi prognoza şi nu se anunţă nici furtună, nici ploaie, aşa că abia aştept să ne vedem pe pajişte.

Nu uitaţi: dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, daţi follow şi paginii mele de Facebook.

Add A Comment