Din luminile astea faci constelaţii – #letsspreadlove

„Din luminile astea faci constelaţii” spuse Diana privind miile de telefoane aprinse pe Arena Naţională.

Realitatea e că nu ai cum să nu simţi fiori prin tot corpul când vezi 50.000 de oameni cântând la unison melodie după melodie, cântece ale unui băiat simplu, dintr-un orăşel din Marea Britanie, băiat care urcă pe scenă îmbrăcat în blugi şi tricou, fără band sau dansatori, doar el cu chitara şi o mulţime de sentimente de împărtăşit.

Şi cred că tocmai ăsta este marele lucru din toată această poveste: că un băiat cu un aspect fizic departe de cel ce ar putea provoca suspine printre doamne şi domnişoare aduce în faţă dragostea şi te face să visezi la o iubire firească, reală, bazată pe fapte şi sentimente, nicidecum pe muşchi lucraţi la sală sau buze umflate, şi nu de indignare.

Când vezi 50.000 de oameni care merg să vadă un artist ce nu are nevoie de artificii pe scenă înţelegi că lumea nu este definitiv pierdută. Iar când oamenii aceia cântă împreună cu el despre iubire, locuri frumoase, amintiri şi oameni buni, suferinţă şi luptă, vulnerabilitate, umanitate, ştii că ei simt toate lucrurile astea şi îşi doresc să trăiască pentru ei, nu pentru alţii. Îşi doresc să nu aibă nevoie de măşti, ci să aibă libertatea de a se arăta lumii întregi cu bune şi cu rele.
Timp de 2 ore Ed Sheeran i-a ajutat să trăiască acest vis. Să nu mai conteze părerea celorlalţi, ci starea lor de bine. Să nu mai fie imagine, ci suflet.

Am plecat de pe Arenă pe o ploaie torenţială menită nu să cureţe, ci parcă să ducă mai departe bucuria de a trăi. Am ajuns acasă cu picioarele negre, dar cu sufletele albe.
Şi aşa mi-a venit ideea că n-ar fi rău dacă am încerca să trăim şi să transmitem lucrurile astea şi în zilele obişnuite, banale, nu doar la ocazii speciale. Aşa că vă lansez o provocare. Timp de o săptămână, pe lângă lucrurile mai mult sau mai puţin obişnuite, mai mult sau mai puţin bune, să vă faceţi timp în fiecare zi să scrieţi şi despre lucruri bune sau frumoase. O postare pe zi să fie sub ideea #letsspreadlove. Într-o lume plină de cinism şi luptă pentru supremaţie sau supravieţuire, haideţi să fim noi cei care dăm tonul şi tonul să fie cu blândeţe şi iubire.

Nu uitaţi: dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, daţi follow şi paginii mele de Facebook.

Add A Comment