Musaca cu cartof dulce, dovlecel şi carne de curcan

Din capitolul „Ce îi mai dau copilului să mănânce”, să aduni ce ai prin casă şi să combini cum te lasă inspiraţia pare, câteodată, o alegere bună. Aşa am făcut aproximativ şi acum, când scosesem din congelator nişte carne de curcan dar habar n-aveam ce să mai fac cu ea. Mă mai uitam un pic la ea, mă mai răzgândeam. Chiftelele nu sunt pe placul donşoarei, de friptură m-am plictisit eu, lasagna cu curcan parcă nu aş vrea să risc să fac. Încă în ceaţă, dau o raită pe la raftul cu legume. Aveam un cartof dulce, nişte morcovi, nişte dovlecei şi ceapă. Eram cât pe ce să fac clasicul ghiveci, când am găsit pe internet o reţetă inspiraţională, care se potrivea foarte bine cu ce aveam eu prin casă. Am mai schimbat una-alta, inclusiv modul de preparare şi gata mâncarea.
Am tocat carnea, vreo 400 de grame şi am călit-o într-un pic de ulei şi sucul din dotare, împreună cu o ceapă tocată şi ea. Apoi am pus peste ele două cutii de roşii în suc propriu şi le-am lăsat să fiarbă împreună. Tot acum le-am şi condimentat după gust. Eu mă rezum la un strop de sare şi uneori un praf de piper. Între timp am curăţat cartoful dulce, care era destul de mărişor şi doi dovlecei. Am tăiat totul felii de aproximativ o jumătate de centimetru grosime şi am pus într-un vas de yena un strat de cartofi, unul de dovlecei, apoi carnea cu sosul de roşii şi încă un strat de cartofi şi unul de dovlecei. Sosul a acoperit aproape în întregime totul. Am dat la cuptorul încins la 190 de grade, vreo 35 de minute. Furculiţa vă spune cel mai bine când e totul gata. Iese o musaca dulceagă, bună de mâncat şi de cei mari, chiar dacă nu sunt tocmai obişnuiţi cu mâncărurile sănătoase. 🙂

Add A Comment