Tortul, gata în 30 de minute

  0

  Fac parte din categoria mamelor uşor nebune sau foarte nebune, depinde pe cine întrebi, când vine vorba de alimentaţia plodului. Adică mai bine de 2 ani a mea n-a ştiut ce e ăla zahăr şi nici acum nu e foarte lămurită asupra problemei.

  Mai bagă de curând pe la grădiniţă nişte checuri sau brioşe făcute în casă, dar nici alea nu sunt vreo dulceaţă. Pentru ea dulciuri sunt fructele şi nişte chestii pe care i le fac eu în casă, tot fără zahăr. Dar ce te faci când vine vreo aniversare şi nu poţi să îi mai spui copilului că el nu are voie să mănânce tort, mai ales dacă e făcut pentru el? Depinde de cât de mare e graba. Poţi să dai un telefon şi să comanzi un tort raw-vegan. Am făcut-o şi pe-asta, dar o să dezvolt subiectul într-un articol viitor sau îţi sufleci mânecile şi te apuci de treabă.
  În 5 minute am mărunţit biscuiţii şi i-am amestecat cu untul topit. În tot acest timp cuptorul se încingea iar fie-mea era cocoţată pe scaun şi ţipa pe geam după pisici, porumbei sau oamenii care aveau drum prin zonă
  blat
  În alte 5 minute am amestecat ricotta cu 2 ouă şi nişte stafide şi curmale blenduite, pe post de zahăr. Merge şi cu nişte sirop de agave dacă nu aveţi fructe uscate în casă sau banane bine coapte dacă vreţi ceva şi mai uşor.
  crema
  Fie-mea a trecut şi ea la treabă.
  fie-mea in blide
  Am băgat totul la cuptor pentru 20 de minute, timp în care am mai amestecat nişte smântână cu nişte fructe uscate mărunţite şi seminţele unei păstăi de vanilie. Apoi m-am apucat să pun blidele la loc. Timp în care fiică-mea a continuat să muncească. În felul ei.
  blide
  Am pus şi al doilea strat, am mai băgat zece minute la cuptor şi am spălat vasele. Apoi am trecut la joaca serioasă, că deja plictiseala era mare. Am lăsat peste noapte cheesecake-ul să se răcească iar de dimineaţă i-am trântit deasupra nişte dulceaţă, cum altfel, fără zahăr. N-aş fi crezut, dar e mai bună decât cea cu zahăr. Se simte gustul fructelor cu adevărat. Iar fiică-mea a devorat tortul ei de brânză, fără să plângă după figurine de marţipan şi altele asemănătoare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here