De ce să mergeți la Străjerii, primul film de aventură pentru copii de după revoluție

Să faci film în România e la limita nebuniei. Finanțările se obțin greu spre imposibil, provocările sunt la tot pasul și după ce te lupți cu toate morile de vânt și ai filmul gata, te poți trezi că nu intră lumea-n cinema, că nimic nu e ca la Hollywood.

Niște oameni din capitolul ”nebuni frumoși”, despre care am scris și aici, au decis să treacă peste lipsa banilor, temeri și orice alte piedici, deloc puține, și au făcut primul film de aventură pentru copii de după revoluție.

Fără să stric vizionarea filmului, am să vă povestesc de ce ar trebui să mergeți, la ce să vă așteptați și ce nu o să primiți de la Străjerii. Nu o să primiți efecte speciale, eroi care rămân în picioare și după ce au căzut de la etajul 35, că nu cred că avem mai multe pe la noi prin țară, și nici povești romanțate până la extrem. N-o să vedeți nici ultimul model de iPhone, vreun Bentley auriu sau discuții intelectuale despre opera lui Jung. Pentru că Străjerii este un film despre întoarcerea la lucrurile simple și sănătoase, despre normalitate. Este un film menit să le arate copiilor frumusețea vieții în afara online-ului, care transmite lucruri esențiale: bunătate, prietenie și încredere, dragoste și aventură, curaj și determinare. E un film simplu, bazat pe mesaj, nu pe spectacol.

În cazul în care copiii voștri sunt genul care nu-și scot capul din tablete, cel mai probabil o să vă bosocorodească teribil pentru că i-ați făcut să își piardă timpul cu așa ceva. Dacă nu fac parte din categoria asta, vă puteți aștepta la reacții precum ale fiică-mii, care deși nu concepe să petreacă o zi departe de mine sau să doarmă la cort, după film a decretat că trebuie musai să meargă și ea într-o astfel de tabără, că e cea mai tare experiență pe care ar putea-o avea și că orice copil ar trebui să treacă prin așa ceva. Bine, acum vrea să devină și actriță, dar asta e deja altă poveste.

Eu pot să vă spun că mi-am retrăit copilăria, taberele de excepție în care m-am distrat poate cel mai bine și am plecat din sala de cinema cu un sentimente de nostalgie și liniște, cum rar mi-a fost dat să mai simt în ultimii ani.

Așa că dacă vreți să le arătați copiilor voștri că viața frumoasă nu are legătură cu cea din online sau, pur și simplu, vreți să vă faceți poftă de o aventură în natură, mergeți la Străjerii. De vineri, 29 iunie, intră în cinematografe. Iar dacă va primi suficiente aprecieri și fonduri, ar putea urma și o continuare, în Delta Dunării. Ceea ce n-ar fi deloc rău, că Cireșarii nu mai prind chiar la fel de bine printre copiii ăștia crescuți în sistem Full FD.

Dacă vreți să fiţi la curent cu noutățile de pe blog, nu uitaţi să daţi follow paginii mele de Facebook.

Add A Comment